Benfica mag prijsschieten, wereldgoal Meijer kleine troost voor Club Brugge

7 maart 2023, 22:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Benfica heeft een pak slaag uitgedeeld aan Brugge. De ploeg won met maar liefst 5-1 van het Club Brugge van Noa Lang, dat zich nu in flinke problemen verkeert. "Benfica is alvast aan de uitlooptraining begonnen", lachte Sierd de Vos na 75 minuten bij een 4-0 stand. Het is een perfecte omschrijving van het duel tussen de Belgen en de Portugezen.

Al na twee minuten was het raak voor Benfica, maar gelukkig voor Club was het buitenspel. Het duurde uiteindelijk veertig minuten voordat de score werd geopend, Rafa Silva nam dat voor zijn rekening met een heerlijke schuiver. Op slag van rust was het Goncalo Ramos die de score verdubbelde en eigenlijk de wedstrijd al in het slot gooide. Noa Lang, die in de eerste helft al een gele kaart kreeg, werd in de rust gewisseld. 

Na een uurtje was het opnieuw Ramos die wist te scoren, een kwartiertje later kreeg Benfica een knullige strafschop. Club-verdediger Abakar Sylla maakte Ziggo-commentator Sierd de Vos aan het lachen met zijn manier van tackelen. "Ja joh, zaag zijn been eraf", aldus de journalist. De daaropvolgende strafschop werd benut door Joao Mario, het was meer prijsschieten dan een wedstrijd op dat moment. David Neres pikte ook nog even zijn treffer mee. Maar het mooiste doelpunt van de avond werd gemaakt door de Nederlandse Bjorn Meijer, die de bal geweldig in de kruizing wist te jagen. 

 

Benfica is door de ruime overwinning de eerste ploeg die zich plaatst voor de kwartfinale van het miljardenbal. Club Brugge staat op dit moment vierde in de Pro League, met 21 (!) punten achterstand op koploper Genk en is dus ook uitgeschakeld in de Champions League. Sinds de komst van trainer Scott Parker zijn de resultaten niet bepaald verbeterd, dus het is nog maar de vraag hoe houdbaar de situatie is met de Engelsman bij de Belgische topclub. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen