Crisis voor PSV en Van Nistelrooij? 'Intern is de spanning soms om te snijden'

21 maart 2023, 08:51
Foto: © ProShots

PSV liet dit weekend wéér punten liggen en profiteerde daarmee amper van de nederlaag van Ajax tegen Feyenoord. De titelkansen zijn daarmee niet alleen verkleind, ook de tweede plaats en Champions League-voetbal wordt daarmee nog uitermate lastig. Daarmee begint ook het c-woord crisis voorzichtig te vallen, zo constateert het Eindhovens Dagblad in een analyse.

'Van Nistelrooij kent alle mechanismen die bij PSV horen en weet en voelt dat de druk momenteel toeneemt. Tactisch is er weinig lijn te bespeuren en als zijn ploeg het qua beleving ook nog laat afweten, wat blijft er dan nog over?', schrijft de ochtendkrant. 'Zondag was het te lange fases niet om aan te zien, wat PSV op de mat bracht.'

En dus is het bij het immer rustige PSV momenteel niet zo rustig meer. 'Extern ontstaat dan ergernis en intern is de spanning soms om te snijden. Voor de coach was het eerder dit seizoen al crisis na de remise bij Fortuna Sittard en dat zal nu niet anders zijn', concludeert het ED, dat weet dat Champions League-voetbal een vereiste is, maar dat is allesbehalve een gelopen koers met ontmoetingen met Ajax en AZ op het programma.

Lees ookHet resterende programma van de titelkandidaten in de Eredivisie

'De tweede plek is voor PSV een must en de minimale eis nu de titel uit zicht is verdwenen. Lukt dat niet, dan is de teneur dat PSV heeft gefaald en wordt doorbouwen een hels karwei', worden de eventuele gevolgen van het mislopen van CL-voetbal geschetst. En ook bij de tweede plaats, moeten er nog gewoon voorrondes worden gespeeld door de Eindhovenaren. 'Voor PSV kan het seizoen ook nog eindigen in een farce, als de ploeg vierde wordt én de KNVB-beker niet zou winnen. In dat geval zal de positie van de trainer flink onder druk komen te staan.' Dan zijn de Eindhovenaren namelijk veroordeeld tot Conference League-voetbal. 

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
avatar

Proberen bij PSV is dure leerschool. Jaartje bij middenmoter of jong was beter voor hem geweest.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

Wilde Ruud toch ook !

vleermuis
Link gekopieerd!
avatar

van nistelrooij is nog een beginnende coach hij verdient nog een seizoen...de titel zegt t al..psv moet profiteren van andermans verlies omdat ze zelf de punten niet pakken..en de europese kampagne is in mijn ogen wel geflopt maar nog altijd beter als na 1 wedstrijdje naar huis

LM
Link gekopieerd!
avatar

Dat niet alleen. Hij heeft ook een gehavend team gekregen om mee te starten. Verdedigers die niet kunnen verdedigen en een aanval waarvan z'n beste man vertrokken is en de rest continu geblesseerd. Zelfs de keepers zijn consistent slecht. Het enige lichtpuntje is Simons, maar die wint in z'n eentje natuurlijk geen oorlogen. Maargoed, er is nu ook een nieuwe TD. Dus ik denk dat Ruud moet focussen op volgend seizoen. Ik hoop alleen wel dat ze zien waar de knelpunten liggen, want de boel achterin is een heel stuk zwakker dan voorin... en de vorige keer zaten ze juist naar versterkingen te kijken voor in de aanval... (En ik denk dat we intussen wel kunnen concluderen dat dat weinig uitmaakt, want PSV scoort niet bepaald meer doelpunten dan voorheen.)

Rosa
Link gekopieerd!
avatar

Het lag en het zal niet aan Ruud liggen, maar sommige spelers van PSV overschatten zichzelf. Net goed dat gelijkspel tegen Vitesse wat een armoedig clubje is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen