Denemarken herstelt zich van slecht WK dankzij heldenrol Højlund

23 maart 2023, 22:44   Bijgewerkt: 23 maart 2023, 22:55
Denemarken herstelt zich van slecht WK dankzij heldenrol Højlund

Denemarken is de kwalificatie met een 3-1 overwinning tegen Finland goed begonnen en dat doet de Denen wel goed na een matig WK. Er was een heldenrol voor Rasmus Højlund, die met drie doelpunten de bal mee naar huis mocht nemen. De spits begint bijna te lijken op Erling Haaland, de namen lijken veel in ieder geval op elkaar.

Na een slecht WK van Denemarken was nu de taak voor de ploeg om zich weer te herstellen en in de eerste helft konden ze dit ook zeker doen. De Denen hadden een groot overwicht en kwamen dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Op een voorzet van Alexander Bah maakte spits Højlund het goed af. De spits speelt op het moment bij Atalanta Bergamo en maakte daar al een aantal goals. Eigenlijk had het al 2-0 moeten zijn voor Denemarken, maar door een goede redding van keeper Lukáš Hrádecký op een poging van een eigen speler konden de Finnen nog hoop houden.

Maar dan compleet tegen de verhouding in scoorde FC Groningen-speler Oliver Antman vlak na rust, na een geweldige pass van Teemu Pukki de 1-1. Heel lang leek het erop dat Finland met een stunt weer terug kon naar naar het thuisland, maar aan dat sprookje maakte Højlund een einde. Uit een hoekschop kopte Jonas Wind de bal naar de spits en Höjlund kopte de bal genadeloos binnen. Een hattrick kon niet uitblijven voor de spits van Atalanta. Na een goede actie van Ajax-huurling Mohammed Daramy komt de bal gelukkig bij Højlund en dat betekent een hattrick en 3-1. Zo begint Denemarken zijn campagne met drie punten tegen Finland.

Lees ook: Engeland boekt historische zege op Italië bij debuut Hasselbaink

Kazachstan-Slovenië

In dezelfde groep stonden Kazachstan en Slovenië vanmiddag al tegenover elkaar in de Kazachse hoofdstad Astana. De thuisploeg, de nummer 115 van de FIFA-ranglijst, nam voor rust brutaal een voorsprong tegen de favoriete Slovenen door een doelpunt van Maksim Samorodov. In het tweede bedrijf maakte Slovenië al snel gelijk via David Brekalo, waarna de ploeg van bondcoach Matjaz Kek op zoek ging naar een

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen