Dirk Kuyt was verrast en verbolgen over gebeurtenissen omtrent Dick Advocaat

12 maart 2023, 10:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dirk Kuyt is niet met een goed gevoel vertrokken bij ADO Den Haag. De trainer werd op 24 november ontslagen als gevolg van tegenvallende resultaten. Terwijl de Amerikanen achter ADO bezig waren om een nieuwe assistent-trainer voor Kuyt te strikken, benaderde algemeen directeur Edwin Reijntjes zonder hun medeweten Dick Advocaat om ook te komen helpen. Uiteindelijk werd Advocaat de opvolger van Kuyt als hoofdtrainer.

Advocaat liet in januari weten dat hij in eerste instantie werd benaderd voor een adviseursrol, maar dat hij daarvoor bedankte toen de prestaties slecht bleven. Hij wilde alleen als hoofdtrainer instappen. Dat gebeurde uiteindelijk ook. Kuyt vertelt zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie hoe hij naar de situatie kijkt.

"Ik gun ADO het allerbeste, zeker de spelers. Ik ken Dick natuurlijk ook goed. Die heeft me nog geholpen bij het behalen van mijn diploma. Ik vind het alleen jammer hoe de dingen op het laatst zijn gegaan. Ik hoop dat ik hem daar ooit nog over spreek", aldus Kuyt. "In eerste instantie hoorde ik dat Edwin zonder medeweten van iemand, in contact was gekomen met Dick, om eventueel de club te helpen. Maar aan de andere kant hadden de Amerikanen contact met Paul Tisdale, een heel ervaren manager, die mij zou ondersteunen, omdat John Metgod (technisch manager, red.) onder het mes moest."

"Ik verwijt Dick niets", maakt Kuyt duidelijk. "Mijn verwijt is dat hij benaderd werd zonder mijn medeweten. Ik heb Dick meegemaakt toen hij bij Feyenoord even binnenkwam. Het is een fantastische trainer met ontzettend veel ervaring. Maar ik kan niet én Paul Tisdale én Advocaat zomaar even laten binnenstromen. Dat zijn twee kapiteins. Het is al moeilijk om één kapitein binnen te halen, Natuurlijk sta je ervoor open om je best te doen voor de club, maar als je daar niet in meegenomen wordt… Ik werd gebeld met de boodschap dat ik 'morgen' moest komen omdat er heel belangrijk nieuws was. Ik wist wat het was, maar weet ook dat er iemand anders op het punt stond om binnen te komen. Dat maakt het lastig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen