Dit bedrag zou Ajax komende zomer voor Kudus willen ontvangen

22 maart 2023, 13:06
Foto: © ProShots

Mohammed Kudus is bezig aan een prima seizoen bij Ajax. De Ghanees maakte bovendien indruk op het WK in Qatar, waar hij twee keer scoorde voor Ghana. Verschillende internationale topclubs zouden hem dan ook in de gaten houden. Het Engelse The Athletic lijkt te weten voor welk bedrag Ajax komende zomer bereid zou zijn om afstand van Kudus te doen. 

Volgens het medium is komende zomer 'de laatste kans' voor Ajax om een grote transfersom voor de 22-jarige Kudus te ontvangen. 'De verwachting in transferkringen is dat de Nederlandse club een som van 40 miljoen pond verlangt voor de steraanvaller', zo schrijft het. Omgerekend komt dat neer op ruim 45 miljoen euro. In de zomer van 2020 telde Ajax nog 9 miljoen euro neer om Kudus over te nemen van het Deense Nordsjaelland. 

Afgelopen zomer was Everton nog concreet in de markt voor Kudus. De veelzijdige middenvelder en aanvaller had zelf ook wel oren naar een overgang naar de tweede club van Liverpool, maar bleef uiteindelijk in Amsterdam. Komende zomer zouden clubs van een ander kaliber hem in beeld kunnen krijgen. Onder meer het Manchester United van Erik ten Hag wordt als mogelijke bestemming van Kudus genoemd. 

Kudus valt dit seizoen extra op door zijn veelzijdigheid. Hij begon het seizoen als spits en scoorde onder meer vier keer in de Champions League, waarin Ajax derde werd in een groep met Napoli, Liverpool en Rangers FC. Later posteerde toenmalig trainer Alfred Schreuder Kudus ook regelmatig als aanvallende of centrale middenvelder. Na het ontslag van Schreuder in januari zette diens opvolger John Heitinga Kudus vervolgens vooral in als rechtsbuiten. Sinds de entree van Heitinga miste Kudus nog geen minuut in de Eredivisie en scoorde hij vijf keer in acht duels. 

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
avatar

pff kudus hij heb in alle champions league wedstrijden de boel laten liggen..ze durven hem gewoon niet te floppen omdat ze bang zijn geld mis te lopen..en dat ene doelpunt op t wk stelt geen moer voor

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Meteen Bassey en Wijndal ook de deur uit doen. Om er eens 2 te noemen. Hamstra is al weg, Huntelaar ook niet meer laten scouten. Kudus vet verkopen en investeren. Bouwen bouwen en nog eens bouwen.

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Weg ermee dan.

AKers21
Link gekopieerd!
avatar

ajax is nu een soort Heerenveen en heeft geen enkele internationale status Kudus is goeie speler maar 18 miljoen is het max dat een B ploeg kan vragen. En als ajax de 2e plaats misloopt (die kans is 90%) dan moeten ze hem (en veel anderen) zelfs laten gaan omdat ze zonder CL de salarissen niet meer kunnen betalen. Ik zou Kudus adviseren om geen contract te verlengen en gewoon gratis de deur uit te lopen en dan die 18 miljoen in zn eigen zak te steken

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
avatar

Idd ,laten we hopen dat psv of az achter ons mooie feyenoord op plaats 2 eindigd.Dan wordt de grote mond nog veel kleiner...

ikkejaja
Link gekopieerd!
avatar

Hoop geld voor een speler die nog geen seizoen zich heeft bewezen! Maar ja waarom zou Ajax niet de hoofdprijs proberen te vragen !! Ieder andere club zou precies hetzelfde doen 👍🏼

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
avatar

Dit is veel te veel , hij zakt keer op keer door het ijs en, hij is zo vreselijk lui en hoe komt dat? Omdat hij teveel als een wereldster neergezet Wordt, en dat gaat in z'n hoofd zitten en ziet een salaris van $$$$$$$ per week al voor zich dus, dat werkt averechts voor de group en club,helaas.

Gusa
Link gekopieerd!
avatar

45 miljoen voor een speler die alles behalve consistent is in zijn prestaties is gewoon heel veel geld. Kudus blijft voor mij tot nu toe een ruwe diamant die zichtbaar veel potentie heeft. Ik sta er echter niet van te kijken als in deze markt dit bedrag of zelfs meer op tafel gaat komen voor hem.

Gerrit05
Link gekopieerd!
avatar

Is geen 45 mil waard...maakte hij de 3-2 dan?? NEE, maar Gimenez wél de 0-1, dus die is 45 mil waard en Kudus, nja... Wat zal taxeer-baar zijn...?? 20 miljoen?? Ik bedoel kom op hé... We gaan/blijven toch niet zweven dat deze Ajax selectie spelers heeft met waardes rond de 40 miljoen of meer??? Waarom... Omdat het Ajax is...? Hou op !

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

Op basis van 7 goed gespeelde minuten denk je dat die Mexicano meer waard is !!!!!

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
avatar

ja om dat AJAX is. en altijt in de top van europa mee doet jaar in jaar uit. en feyenoord NIET. EN KOMENT JAAR OOK NIET VOOR FEYENOORD OM DAT FEYENOORD DE 4 SPELERS DIE ZE HEBBEN EN DIE NOG IETS OP BRENGEN MOET VERKOPEN OM DE SCHULDEN AAN SCHULDENAARS VAN FEYENOORD MOETEN BETALEN. HELAAS

PokeBowl
Link gekopieerd!
avatar

Herman?

Rosa
Link gekopieerd!
avatar

Gerrit, Tjonge wat ben je boos zeg.........

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
avatar

Yeah,omdat het Ajax is, het is nu eenmaal zo makker, maar kudus is voor mij dat geld zeker niet waard.

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Wat een bullshit en Calimerogejank weer. Of hij 45 miljoen waard is doet helemaal niet terzake. Wat terzake doet is: is Ajax in staat om hem voor 45 miljoen weg te onderhandelen. Dáár gaat het om. En als dat lukt, dan zijn ze gewoon heel goed bezig in Amsterdam! "Omdat het Ajax is". Wat een zieligdoenerij.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

Lachen met jou joh !

Koningtoto
Link gekopieerd!
avatar

Gaat het jochie?

HARMEN72
Link gekopieerd!
avatar

Ook een strik er om en weg wezen

HARMEN72
Link gekopieerd!
avatar

Ajax moet grote schoonmaak houden alle zomer mis kopen van vorig jaar op ruimen en bejaarde spelers keepers tadic en sar en eigen jeugd spelers een kans geven in plaats van al die dure spelers te kopen

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

45 Milj hij heeft Ajax op zijn cv ja dus meer dan45 milj gaat dat worden !!!!!!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
avatar

Blijven dromen mosseltje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen