Drama FC Emmen: voorsprong weggeven in degradatiekraker, ziekenboeg stroomt verder vol

4 maart 2023, 20:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Emmen heeft zichzelf tekort gedaan op bezoek bij FC Volendam. De formatie van Dick Lukkien speelde een uitstekende eerste helft, maar scoorde pas direct na de thee met hulp van de thuisclub voor het eerst. Daarna raakte het juist de grip in de wedstrijd kwijt en incasseerde het uiteindelijk een heel pijnlijke nederlaag: 3-1. 

Van de laatste tien officiële wedstrijden won FC Emmen alleen van PSV en met de achterstand in de degradatiezone moest de door blessures geplaagde formatie van Lukkien eigenlijk winnen. Op de eerste tien minuten na maakten de Drentenaren voor rust een uitstekende indruk en was vooral via PSV-huurling Jeremy Antonisse gevaarlijk.

Maar FC Emmen liet verschillende kansen liggen en had zelfs hulp van FC Volendam nodig om te scoren. Direct na de thee ging het bij een lange bal compleet mis: de bal werd verlengd door verdedigers van FC Volendam en kwam tussen drie man van Het Andere Oranje in. Daardoor kon Romeny de bal oppikken en hij werkte binnen, al ging de bal via Stankovic over de lijn.

Lees ook: Comedy capers bij FC Volendam: FC Emmen scoort na aftrap

In plaats van doorgaan, ging FC Emmen de voorsprong verdedigen en deed dat zonder succes. De invalbeurt van de gebroeders Ould-Chikh maakte het verschil: eerst claimde Walid een corner, waaruit Benamar de gelijkmaker binnenkopte na ruim een uur voetballen. Vlak voor tijd, in een fase dat de thuisclub wel iets sterker was, schoot Bilal Ould-Chikh de winnende goal tegen de touwen.

Een gigantische dreun voor Lukkien en FC Emmen, dat ook nog eens smaakmaker Antonisse zag uitvallen met een blessure en diep in blessuretijd nog een derde goal incasseerde, terwijl de ziekenboeg toch al overvol is. Erger dan dat is de nederlaag waarmee het FC Volendam ziet uitlopen in de degradatiestrijd en rechtstreekse handhaving steeds moeilijker wordt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen