Dylano K. is tientallen jaren niet welkom in het Philips Stadion

20 maart 2023, 17:29   Bijgewerkt: 20 maart 2023, 17:37
Dylano K. is tientallen jaren niet welkom in het Philips Stadion

De PSV-supporter die op 23 februari het veld van het Philips Stadion betrad en Sevilla-doelman Marko Dmitrovic aanviel, heeft een stadionverbod van veertig jaar gekregen. Dat maken de Eindhovenaren maandag bekend.

Dylano K., de hooligan om wie het gaat, had door een eerder stadionverbod überhaupt niet bij de wedstrijd tussen PSV en Sevilla aanwezig mogen zijn. Begin deze maand werd hij veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan één voorwaardelijk. Die straf zit hij op dit moment uit.

PSV legt de twintigjarige Dylano K. niet alleen een lang stadionverbod op, maar zal ook een procedure starten om de eventuele schade die de club oploopt op hem te verhalen. Er komt waarschijnlijk volgende week duidelijkheid over de sanctie van de UEFA voor de aanval op Dmitrovic.

De keeper van Sevilla werd vorige week voor de tweede keer in korte tijd slachtoffer van supportersgeweld. Op bezoek bij Fenerbahçe werd hij op zijn hoofd geraakt door een aansteker. Daar hield hij een kleine wond aan over.

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
avatar

Kijk dit zijn straffen. Prima gedaan.

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Prima straf maar er is meer: die randdebiel kan als hij vrij komt nog steeds gewoon elk ander stadion in waar psv speelt, dus eigenlijk zouden alle stadions in NL zo'n mensen dan niet meer binnen moeten laten. En ik hoop dat ze hem voor een kapitaal gaan aanpakken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen