'Eerste afmelding lijkt in aantocht bij Nederlands elftal'

3 maart 2023, 19:07   Bijgewerkt: 4 maart 2023, 13:02
'Eerste afmelding lijkt in aantocht bij Nederlands elftal'

Bondscoach Ronald Koeman maakte vrijdagmiddag de 37-koppige voorselectie van het Nederlands elftal bekend. De teruggekeerde trainer koos voor een aantal verrassende namen in de selectie. Eén daarvan was sc Heerenveen-doelman Andries Noppert. De goalie, die onder Louis van Gaal een prima WK in Qatar keepte, is al geruime tijd geblesseerd. Heerenveen-trainer Kees van Wonderen acht de kans daarom klein dat Noppert de definitieve selectie haalt.

Noppert is één van de vijf doelmannen die geselecteerd zijn in de voorselectie. Die uitverkiezing is enigszins opvallend, want de 28-jarige keeper staat al ruim een buitenspel vanwege een buik/liesblessure. Van Wonderen meldt dat de medische staf contact zocht met die van Heerenveen. "Verbaasd was ik niet, maar heel reëel is de kans niet groot dat hij dat haalt", laat de oefenmeester weten aan Omroep Fryslan.

Naast Noppert, zijn ook Jasper Cillessen, Mark Flekken, Kjell Scherpen en Bart Verbruggen opgenomen in de voorselectie van Koeman. De nieuwe bondscoach koos voor een ruime voorselectie met 37 spelers, waain dus ook een aantal twijfelgevallen werden geselecteerd. "Ik heb bewust gekozen voor een grotere groep, omdat we op dit moment te maken hebben met een aantal vraagtekens wat betreft wedstrijdritme en fitheid", licht Koeman toe. Eind maart treedt Oranje aan tegen Frankrijk en Gibraltar.

Groot gemis

Zoals bekend werd Noppert de verrassende nummer één op het WK in Qatar. De 28-jarige doelman, die nooit eerder een wedstrijd op Europees-toneel speelde, hield zich prima staande. Ook in de Eredivisie was Noppert bezig aan een prima seizoen. Het gemis van de Jourster-doelman lijkt de laatste weken groot bij Heerenveen. Na de blessure van Noppert, wonnen de Friezen slechts één van de laatste zes competitiewedstrijden.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen