Ex-Ajacied denkt nog na over vertrek: "Zou het nu anders aanpakken"

4 maart 2023, 17:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Justin Kluivert trok in 2018 de Ajax-deur dicht voor een stap naar het buitenland. De inmiddels 23-jarige aanvaller heeft sindsdien voor behoorlijk wat clubs gespeeld. Na avonturen bij AS Roma, RB Leipzig en OGC Nice is Kluivert dit seizoen neergestreken bij Valencia. In het programma Ziggo Sport Voetbal Café was de aanvaller te gast en kreeg hij de vraag of hij niet te vroeg is vertrokken uit Amsterdam.

"Eerlijk gezegd denk ik dat ik het nu misschien wel anders zou aanpakken", begint Kluivert. "Maar in het leven maak je keuzes en daar sta ik achter. Soms kan ik me wel voor mijn hoofd slaan, maar dat hoort er ook allemaal bij", vertelt de aanvaller die in 2018 naar Roma vertrok. Een seizoen na het vertrek van Kluivert behaalde Ajax ongekende successen in de Champions League. "Misschien was ik dat jaar wel op de bank beland, misschien ook wel niet. Ik vind het moeilijk om te zeggen", legt Kluivert uit.

Lees ook: "Steeds als ik de Oranje-selectie zie

Na een mislukt avontuur bij Roma werd Kluivert aan meerdere clubs verhuurd. Eerst kwam de aanvaller uit voor Leipzig, waarna hij vorig seizoen zijn minuten maakte in de Ligue 1 bij Nice. Op dit moment komt de vleugelspeler uit voor het Spaanse Valencia. In zestien wedstrijden was Kluivert daarin goed voor drie doelpunten. "Ik wil nog steeds alles geven en ik weet dat er nog veel meer inzit", vertelt Kluivert.

Geen toekomst bij Roma

Kluivert staat op dit moment nog steeds onder contract bij Roma, waar hij de afgelopen jaren niet op speeltijd hoefde te rekenen. De Italiaanse club verhuurt de aanvaller al drie seizoenen en in de uitzending van Ziggo Sport Voetbal Café wordt deze situatie besproken. "Ik denk dat AS Roma een gesloten boek is. Dat weten hun zelf ook. Ik ben al zo vaak verhuurd, dus het zal gek zijn als ze me nog terug willen", is de aanvaller eerlijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen