'FC Groningen-aanvaller speelt zich in de kijker van zoekend PSV'

22 maart 2023, 20:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de zoektocht naar versterking voor de voorhoede heeft PSV haar oog laten vallen op Ricardo Pepi (20). Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De Amerikaan staat momenteel nog onder contract bij FC Groningen.

PSV beleefde een winterse transfermarkt die men niet snel zal vergeten. De Eindhovenaren namen eind december afscheid van Cody Gakpo, die een ijzersterke eerste seizoenshelft bekroonde met een toptransfer naar Liverpool. Daar bleef het niet bij, want de nummer twee van het afgelopen seizoen in de Eredivisie zag in januari ook Noni Madueke naar de Premier League verkassen. Hoewel Madueke in de eerste seizoenshelft lang buitenspel stond met een blessure, was Chelsea bereid diep in de buidel te tasten voor de komst van de Engelsman. 

Door het vertrek van Gakpo en Madueke zat trainer Ruud van Nistelrooij plots krap in de aanvallers. PSV slaagde er in de slotfase van de transferperiode nog in toe te slaan. Thorgan Hazard kwam op huurbasis over van Borussia Dortmund, terwijl Fábio Silva wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers. Hoewel het seizoen nog niet ten einde is en PSV nog strijdt om een eindklassering bij de eerste twee én een plek in de bekerfinale, is het dus al bezig met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. De namen van Milan van Ewijk en Ramiz Zerrouki werden al genoemd en nu passeert ook Pepi de revue. 

De Amerikaan maakte van de zomer op huurbasis de overstap van FC Augsburg naar FC Groningen. Hoewel Pepi niet heeft kunnen voorkomen dat FC Groningens strijdt tegen degradatie, kan hij tevreden zijn over zijn debuutseizoen in de Eredivisie. Met negen doelpunten en drie assists in 21 competitiewedstrijden heeft hij zich in de kijker gespeeld van PSV. 'Een van de spelers waarbij de beleidsbepalers van PSV een groen vinkje hebben gezet, is die van de Amerikaan Pepi van FC Groningen', schrijft het Eindhovens Dagblad

FC Augsburg telde begin vorig jaar ruim 16 miljoen euro neer om Pepi naar Europa te halen. 'Dat bedrag zal PSV niet willen betalen, maar zo ver is de situatie ook nog helemaal niet. PSV bekijkt als gemeld meerdere mogelijkheden in binnen- en buitenland', meldt het ED.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Psv heeft geen andere spelers nodig. Wat zij nodig hebben is een andere trainer. Ruudje is geen trainer, tenminste niet voor het eerste van psv. Hij kijkt altijd chacherijnig en neemt elke vorm van kritiek op als een persoonlijke aanval op hemzelf. Ik was "fan" van hem als voetballer...lekker een grote bek, maar als trainer vind ik hem waardeloos...echt waardeloos.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen