'FC Twente en FC Utrecht hebben oogje op NEC-uitblinkers'

9 maart 2023, 20:30
'FC Twente en FC Utrecht hebben oogje op NEC-uitblinkers'

NEC-backs Bart van Rooij en Souffian El Karouani hebben een aflopend contract in Nijmegen en zijn na dit seizoen vermoedelijk vertrokken. De verdedigers staan namelijk op het verlanglijstje bij FC Utrecht en FC Twente. De backs maken een goed seizoen door en zijn door hun status in staat om met elke club te praten over de toekomst en dat maakt hen extra interessant.

Wilco van Schaik maakt er geen geheim van dat beide jongens een overstap kunnen maken in de zomer, maar geeft ook aan dat NEC zelf gesprekken voert met de spelers over een langer verblijf. In een podcast van RTV Utrecht gaat het over die interesse. "Ik zal je zeggen dat Utrecht aardig geïnteresseerd is in de spelers die bij ons transfervrij zijn", vertelt de algemeen directeur. "Dat is terecht, want onze beide backs zijn jonge gasten die zich uitstekend ontwikkeld hebben."

Lees ook: Ex-vriendin Jasper Cillessen doet haar verhaal: "Hij dreigde met verspreiding privébeelden"

Er wordt ook gespeculeerd dat FC Twente wel oren zou hebben naar één van de spelers. Bij Twente lijken er ook spelers te vertrekken met Joshua Brenet en Gijs Smal. Daarom moeten de Tukkers ook op zoek naar wat nieuwe vleugelverdedigers, al werd voor de rechterkant in de afgelopen winter Alfons Sampsted al gepresenteerd. 

Nuance

Van Schaik nuanceert de uitspraken nog wel bij ForzaNEC. "Dat er interesse is voor Souffian en Bart is voor niemand een verrassing. Wij weten dat meerdere clubs ze willen hebben en met ze willen praten. Dat snappen we, want onze technische mensen benaderen zelf ook transfervrije spelers. Dat mag ook bij aflopende contracten, dus dat mag je geen enkele speler verwijten." In de podcast plaagde Van Schaik de supporters een beetje. "Ik weet niet welke club er echt geïnteresseerd is. Het was een beetje plagen naar de wedstrijd toe", vertelt Van Schaik over de vermeende interesse van FC Utrecht en het plagen in de podcast.

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen