FC Utrecht komt met statement na wangedrag Van Seumeren in kleedlokaal

21 maart 2023, 23:14
FC Utrecht komt met statement na wangedrag Van Seumeren in kleedlokaal

De Raad van Commissarissen van FC Utrecht heeft afstand genomen van het gedrag van Frans van Seumeren. De grootaandeelhouder meldde zich afgelopen weekend na de verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in de kleedkamer. Daar kwam het tot een aanvaring met onder meer Sean Klaiber.

"De manier waarop Frans heeft gehandeld past niet bij de normen en waarden van FC Utrecht, waar een veilig werkklimaat voorop staat. Frans is al 15 jaar een zeer betrokken aandeelhouder, die veel voor de club heeft betekend en nog altijd betekent, maar in zijn emotie is hij afgelopen zaterdag te ver gegaan. Frans heeft er spijt van en heeft ons als RvC, maar ook de hele club, verzekerd dat dit nooit meer zal plaatsvinden", aldus Pieter Leyssius, voorzitter van de RvC, op de clubwebsite.

Lees ook: Fraser verbaasd door FC Utrecht: "Of ze dit klassenjustitie vinden?"

Utrecht kent een zwak kalenderjaar en staat momenteel zevende in de Eredivisie. Na de nederlaag tegen Go Ahead (1-2) was Van Seumeren zijn emoties niet meer de baas. Hij liet zich in de kleedkamer gaan tegen de spelers en staf. Daar kwam het tot een fysieke aanvaring met Klaiber. Van Seumeren heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. "Ik wist dat de selectie zondagochtend zou gaan trainen. Het leek me verstandig mijn gezicht even te laten zien. Ik heb mijn excuses aangeboden", vertelde hij in gesprek met Voetbal International.

Lees ook: Pérez ziet alle grenzen overschreden worden: "Hoe gênant

De Raad van Commissarissen heeft wel laten weten dat de bestuurlijke afspraken in Utrecht verder zullen worden aangescherpt. Er is de afgelopen dagen naar eigen zeggen zorgvuldig over de situatie gesproken. Na die gesprekken is men in Stadion Galgenwaard overtuigd dat de regels die gelden voor leden van de RvC op de juiste manier nageleefd worden. Utrecht speelt na de interlandperiode een thuiswedstrijd tegen FC Volendam. De club wil zich graag plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal.

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
avatar

Meten met twee maten noemen ze dat

PokeBowl
Link gekopieerd!
avatar

Stel nou dat het Frans was die Amin Youness heeft getipt, dat zou een mooi cirkeltje zijn 😁

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
avatar

En Fraser werd voor een handgemeen ontslagen juist ja...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen