Feest in Rotterdam, Manchester en Barcelona na ongekende Super Sunday | FCUpdate Recap

20 maart 2023, 02:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de rubriek 'FCUpdate Recap' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 19 maart.

Bizarre bekerzege Man United: arbiter aangevallen, drie rode kaarten, Ten Hag juicht

Manchester United is door het oog van de naald gekropen in de kwartfinale van de FA Cup. In eigen huis keek de ploeg van Erik ten Hag na zeventig minuten tegen een 0-1 achterstand aan tegen Fulham. De bezoekers hielpen The Mancunians echter terug in het zadel door in één minuut twee rode kaarten te pakken. Daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van Manchester United. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Clásico kantelt 180 graden: Barcelona koerst af op de landstitel

FC Barcelona heeft in de Clásico tegen Real Madrid een voorschot genomen op de Spaanse landstitel. Na een vroege achterstand door een eigen doelpunt van Ronald Araujo rechtte de ploeg van trainer Xavi de rug en was het in blessuretijd uiteindelijk invaller Franck Kessié die de beslissende 2-1 tegen de touwen schoot. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Titelaspiraties PSV in de ijskast na puntverlies in Arnhem

PSV heeft zondagmiddag op pijnlijke wijze puntverlies geleden op bezoek bij Vitesse. In het GelreDome leek er in de rust geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij dankzij een heerlijke treffer van Xavi Simons. Door een regen aan gemiste kansen en een eigen doelpunt van Ibrahim Sangaré komt PSV echter toch van de koude kermis thuis en valt de titeldroom voor de Eindhovenaren definitief in duigen. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Ugalde sloopt AZ binnen een kwartier, Feyenoord de lachende derde

FC Twente heeft zondagavond een knappe 2-1 overwinning geboekt op AZ. In een kolkende Grolsch Veste zorgden beide ploegen voor een spannend en vermakelijk duel, maar zorgden twee vroege treffers van Manfred Ugalde voor de beslissing (2-1). Zo heeft Twente eindelijk de smaak weer te pakken na een mindere fase, terwijl het AZ van trainer Pascal Jansen weer met twee voeten op de grond staat na het Europese succes van afgelopen donderdag. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Kökçü neemt gas terug over Ajax en doet oproep aan Aboutaleb

Orkun Kökçü heeft wat gas teruggenomen na zijn tirade over Ajax. De aanvoerder van Feyenoord sprak in zijn wedstrijdinterview zijn ergernis uit over uitspraken die Ajacieden deden in de aanloop naar De Klassieker. In gesprek met de NOS zegt Kökçü dat hij vooral uit emotie sprak. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Van Basten maakt Ajax met de grond gelijk: "Daarom staat Ajax tweede"

Marco van Basten vindt dat Ajax 'erbarmelijk slecht' heeft ingekocht in de zomer. Meerdere zomeraankopen, met name verdedigers, komen in zijn ogen niet uit de verf. Dat bleek zondag ook tegen Feyenoord, zo zag Van Basten. Het spel van Ajax was in zijn ogen 'teleurstellend' en de opbouw van bedroevend niveau. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Utrecht-eigenaar Van Seumeren bevestigt: fysieke aanvaring met Klaiber

Frans van Seumeren heeft zijn excuses aangeboden na zijn acties van zaterdagavond. Na afloop van de verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-2) kwam de grootaandeelhouder van FC Utrecht de kleedkamer binnen en zou hij zich volgens enkele bronnen volledig hebben laten gaan. Het werd zelfs fysiek met Sean Klaiber. Bij Voetbal International en De Telegraaf doet Van Seumeren zondag zijn verhaal. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen