Fraaie uitverkiezing lonkt voor Geertruida: 'Voor hem kon het niet op'

27 maart 2023, 11:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is bezig aan een uitstekend seizoen. De ploeg van trainer Arne Slot gaat ruim aan de leiding in de Eredivisie, staat in de halve finale van de KNVB Beker en treedt binnenkort aan in de kwartfinale van de Europa League. Het elftal herbergt meerdere uitblinkers, maar Lutsharel Geertruida is misschien wel de meest constante speler. Het leverde hem afgelopen vrijdag zijn debuut in het Nederlands elftal op en nu ook een nominatie bij Helden voor Held van de Maand.

Geertruida had ongetwijfeld op een beter debuut in Oranje gehoopt. Bij afwezigheid van Matthijs de Ligt kreeg Geertruida van Ronald Koeman een kans in het centrum, maar na de 3-0 van Kylian Mbappé haalde de bondscoach de verdediger naar de rechtsbackpositie. Daar hield Geertruida zich iets beter staande, al eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een nachtmerrie. Niet alleen verloor Oranje met 4-0, ook liep de Feyenoord-verdediger in de slotfase een blessure op die hem mogelijk een paar weken aan de kant zal houden.

Lees ook: Hans Kraay junior weet hoe lang Geertruida uit de roulatie is bij Feyenoord

De eerste opwachting van Geertruida in de nationale ploeg doet natuurlijk niets af aan de uitstekende maand die hij achter de rug heeft. Vorige week zondag maakte hij nog de winnende treffer in De Klassieker tegen Ajax, waardoor de voorsprong van Feyenoord op de achtervolgers uit Amsterdam inmiddels zes punten bedraagt. Het magazine Helden beloont Geertruida met een nominatie voor de prijs 'Held van de Maand'. 'Voor Geertruida kon het niet op in de maand maart. De verdediger maakte vlak voor tijd de winnende tegen Ajax, waardoor Feyenoord een grote stap richting het kampioenschap zette', schrijft Helden Media.

'Daarnaast debuteerde hij in het Nederlands elftal tegen Frankrijk en hij verlengde zijn contract tot en met 2025', wordt daar nog aan toegevoegd. De andere genomineerden zijn Mathieu van der Poel (wielrenner), Antoinette Rijpma-de Jong (langebaanschaatsster), Xandra Velzeboer (shorttrackster) en Marit Bouwmeester (zeiler).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen