'Frenkie de Jong splitst FC Barcelona probleem in de maag'

23 maart 2023, 07:59
'Frenkie de Jong splitst FC Barcelona probleem in de maag'

Frenkie de Jong is sportief niet langer een vraagteken bij FC Barcelona. Toch zijn er in Catalonië wel twijfels over de Nederlander en een langer verblijf van hem in Camp Nou. Dat heeft alles te maken met de financiële situatie van de Catalaanse grootmacht.

Frenkie de Jong is namelijk een absolute grootverdiener bij FC Barcelona. Na het vertrek van Gerard Piqué, het inleveren van Sergi Roberto en vermoedelijke aanstaande afscheid van Sergio Busquets heeft FC Barcelona zichzelf al veel speelruimte verschaft in het salarishuis. Alle aangetrokken spelers krijgen wel namelijk goede bedragen, maar niet van het niveau Jordi Alba (die mogelijk ook vertrekt na dit jaar) en Frenkie.

Hij kwam voor de coronacrisis naar FC Barcelona, dat met het aanbod bovendien Paris Saint-Germain moest aftroeven. Er zal binnenkort gesproken moeten worden tussen beide partijen, weet SPORT. 'Frenkie de Jong heeft nog het salaris op basis van de oude ladder. Er moet snel onderhandeld worden om het aan te passen naar de nieuwe maatstaven', doelde de krant op de financiële problemen.

Lees ook'Barça ondanks corruptieschandaal bijna rond met eerste zomeraanwinst'

Frenkie is niet de enige, want ook Marc-André Ter Stegen heeft nog een monstercontract uit het oude tijdperk voor corona. 'Net als bij De Jong ligt het salaris van Ter Stegen ver van wat de club eigenlijk kan betalen', brengt de Spaanse krant, dat ook nog een aantal spelers noemt dat mogelijk mag vertrekken om de financiële situatie te verbeteren.

Vertrekkers FC Barcelona

Ferran Torres mag voor zo'n 35 miljoen euro worden opgepikt door een Premier League-club, terwijl ook een vertrek van de gratis binnengewandelde Franck Kessië niet uitgesloten wordt. Ook over de toekomst van Eric Garcia wordt getwijfeld: zonder hem presteert FC Barcelona verdedigend uitmuntend. Ansu Fati mag eigenlijk niet vertrekken van FC Barcelona, maar zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes zou hem voor vijftig miljoen euro elders aangeboden hebben.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen