Geertruida maakt groot nieuws bekend met speciaal shirt op training

18 maart 2023, 16:13   Laatste update: 16:33

Lutsharel Geertruida blijft één jaar langer bij Feyenoord, zo maakt de club bekend. Het contract van de 22-jarige verdediger liep medio 2024 af, maar wordt verlengd tot de zomer van 2025. Geertruida kwam zaterdag tijdens de afsluitende training voorafgaand De Klassieker met een speciaal shirt het veld op om het nieuws bekend te maken.

Voor Feyenoord-supporters is de contractverlenging van de verdediger uitstekend nieuws. De afgelopen maanden was er in Rotterdam namelijk veel onduidelijkheid over de contractverlenging van Geertruida, aangezien deze lang op zich liet wachten. De jeugdexponent van Feyenoord ontwikkelde zich de afgelopen anderhalf jaar tot een vaste kracht in het elftal van Arne Slot, waardoor een stap richting het buitenland tot de opties behoorde. Met zijn verlenging tot 2025 lijkt Geertruida echter voorlopig in De Kuip te blijven.

Tot dusver was Geertruida goed voor 147 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin de verdediger 16 keer trefzeker was. Naast zijn contractverlenging vierde Geertruida deze week nog een hoogtepunt. Ook bondscoach Ronald Koeman is de goede vorm van Geertruida namelijk niet ontgaan, waardoor de 22-jarige verdediger opgenomen is in de definitieve selectie van Oranje. Volgende week vrijdag kan hij zijn debuut maken voor het Nederlands elftal in de lastige uitwedstrijd tegen WK-finalist Frankrijk.

"Iedereen weet dat Feyenoord mijn club is", legt Geertruida uit op de clubsite. "Bijtekenen is niet alleen goed voor mij maar ook voor Feyenoord. Ik voel dat ik hier nog niet klaar ben, niet in de laatste plaats omdat het een grote wens van me is om met Feyenoord grote successen te boeken. Vorig seizoen was al bijzonder met de finale van de Conference League en dit jaar gaat het nog beter, ook met mij als voetballer."

"Ik ben ervan overtuigd dat er voor de club en voor mij nog mooie dingen in het verschiet liggen", vervolgt het kind van de club. "Het feit dat ik nu bij de selectie zit van het Nederlands elftal is voor mij een extra bevestiging dat ik op de goede weg ben. Het maakt me ongelofelijk trots dat ik als jongen van Rotterdam-Zuid geselecteerd ben voor het grote Oranje."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PokeBowl
Link gekopieerd!
avatar

Held! No Luts No Glory, stormachtige ontwikkeling dit jaar en kan moeiteloos switchen tussen zijn posities.

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Wat gaat er door je hoofd als je de beide laatste trainingen ziet met deze zgn supporters???

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Gewoon een beetje fakkels so what !?. Is dat ook al niet goed !?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen