Genee maakt bekend wanneer Rutte weer aanschuift bij Vandaag Inside

28 maart 2023, 22:05
Genee maakt bekend wanneer Rutte weer aanschuift bij Vandaag Inside

Premier Mark Rutte keert volgende week terug in het programma Vandaag Inside. De teruggekeerde presentator Wilfred Genee, die de uitzending van maandag miste vanwege een ongeluk van zijn zoontje op het voetbalveld, maakt bekend dat Rutte volgende week woensdag aanschuift.

Rutte was op maandag 13 maart ook al te gast bij het programma. Hij kreeg toen enige kritiek omdat hij alleen maar langsgekomen zou zijn om stemmen te winnen voorafgaand aan de Provinciale Statenverkiezingen. Zelf liet de premier na de uitzending echter meteen weten dat hij na de verkiezingen nog eens wilde terugkeren in het programma. Hij lijkt nu zijn woord te houden.

Genee speculeert met een knipoog dat Rutte zijn 'grote afscheidsinterview' komt geven tussen oud-voetballers Johan Derksen en René van der Gijp. De verkiezingszege van de BoerBurgerBeweging brengt het kabinet van Rutte in een lastig parket; daar wordt deze dinsdagavond nog over gesproken door de coalitiepartijen. 

Rutte zei na de vorige keer dat hij het leuk vond om aan te schuiven, maar dat één opmerking hem 'te ver ging'. De opmerking van strafrechtadvocaat Job Knoester dat hij Rutte een 'niet-criminele psychopaat' vond, schoot de premier in het verkeerde keelgat.

Lees ookRutte reageert op uitzending VI: "Eén opmerking ging me te ver"

Reacties

BollaReus
Link gekopieerd!
avatar

Is Rutte de weg kwijt ? Hij kan beter zijn energie gebruiken voor onopgeloste problemen in het land. Of is dit een onderdeel van zijn strategie om het populisme een handreiking te doen ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen