Go Ahead is discutabel VAR-moment vergeten na zege in extremis

18 maart 2023, 18:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht heeft zaterdagavond het onderspit gedolven in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In een volle Galgenwaard wisten beide ploegen niet veel kansen te creëren, maar pikten Anastasios Douvikas en Olivier Edvardsen toch hun doelpuntje mee, waarna na Willum Thor Willumsson in de absolute blessuretijd de winnende treffer binnenschoot (1-2). Ondanks de zege zal scheidsrechter Alex Bos voorlopig niet snel vrienden maken in Deventer. Een opvallend VAR-moment stal vanavond namelijk de show.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd in een vrij hoog tempo, maar waren niet zorgvuldig genoeg om tot grote kansen te komen. Hoewel Bobby Adekanye een ware plaag was voor de verdedigers van Utrecht, kwam de spits niet tot een productief schot op doel, en ook topschutter Douvikas kon niet in stelling worden gebracht. Dit veranderde echter toen de wedstrijd in de 41e minuut volledig losbarstte. Douvikas werd door Nick Viergever goed weggestoken en oog in oog met doelman Jeffrey de Lange faalde de Griek niet, waarmee hij zijn dertiende van het seizoen binnen schoot.

Het opmerkelijkste moment van de wedstrijd vond echter twee minuten later plaats, toen verdediger Ramon Hendriks hands maakte in zijn eigen zestien meter-gebied. Scheidsrechter Bos werd naar de kant geroepen door de VAR, maar bleef bij zijn oordeel dat de verdediger hier niks aan kon doen en zag dus af van een strafschop. Hoewel Go Ahead hier veel onvrede over uitte, ging de ploeg van René Hake verder met het eigen voetbal en twee minuten later was het wél raak. Edvardsen reageerde scherp op een diepe bal en werkte de bal met veel pijn en moeite langs Vasilios Barkas (1-1).

Zie ook: Scheidsrechter Alex Bos zorgt voor verbazing tijdens FC Utrecht - Go Ahead Eagles

In de tweede helft gingen beide ploegen weer verder met het spel van het eerste halfuur, waardoor de Galgenwaard getrakteerd werd op veel lange ballen en harde duels. Op een afgekeurd eigen doelpunt van Go Ahead na waren beide ploegen echter niet vaak in de buurt van het vijandelijke doel. Uit angst om veel risico te nemen loerden de middenmoters op de lange bal en dus leek 1-1 de eindstand te worden in de Galgenwaard. In de absolute extremis was daar echter ineens Willumsson, die het matig spelende Utrecht op pijnlijke wijze bestrafte. Een afvallende bal werd hard binnengeschoten, waardoor Utrecht met een slecht gevoel de interlandperiode in gaat, terwijl Kowet over twee weken Ajax in eigen huis ontvangt.

Man of the match: Sander van de Streek

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lul Dost sprak vorige week vol dedain over NEC als ‘dat soort ploegen waarvan gewonnen moest worden’ Valt Go Ahead ook onder dat soort ploegen, lul Dost?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen