Gullit spreekt Derksen binnen tien seconden tegen bij Ziggo Sport

18 maart 2023, 22:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ruud Gullit ontkent dat Clarence Seedorf is aangesteld als commissaris bij de KNVB vanwege zijn huidskleur. Eerder deze week zei Johan Derksen te vermoeden dat de aanstelling 'met zijn kleurtje te maken heeft', want 'ze hebben zo'n commissie'. Daarmee doelde hij op de commissie Mijnals, waar Gullit deel van uitmaakt.

Aan het begin van het programma Ziggo Sport Café spreekt Gullit de bewering van Derksen binnen tien seconden tegen. "Het was voor mij in principe ook een verrassing, ik wist het ook niet. Ik kreeg een appje van Clarence zelf, waarin hij het zei", vertelt Gullit. "Wat ik ook wil zeggen is dat hij niet benoemd is omdat hij zwart is. Ze zijn benoemd, en dan doel ik ook op Nigel de Jong, op basis van de gesprekken die ze hebben gehad met mensen van de KNVB en de passie die ze daar hebben tentoongesteld. En niet alleen maar omdat de Mijnals-groep denkt: er moet diversiteit zijn."

Lees ookDerksen: "Je mag het niet zeggen

Gullit zegt bovendien niet betrokken te zijn geweest bij de aanstelling van Seedorf. "De KNVB neemt deze beslissingen zelf. We hebben nu iemand voor het technisch beleid (De Jong, red.) die op hoog niveau gespeeld heeft, die een WK-finale gespeeld heeft. En we hebben een commissaris die drie (vier, red.) Champions League-finales heeft gewonnen. Het gaat weer over voetbal." Ook Henk ten Cate vindt de aanstelling van Seedorf een goede zaak. Hij noemt de voormalig middenvelder 'de meest gelouterde Nederlandse voetballer ooit'.

"Ik vind het vrij normaal om hem aan te stellen", aldus Ten Cate. "Het is een man met veel uitstraling, met name internationale uitstraling. In Nederland doen we soms iets te gewoon over onze spelers. In het buitenland worden mensen als Gullit, Davids, Rijkaard en Seedorf echt gezien als grote mannen. Ze worden in de hele wereld gewaardeerd. Vaak vergeten wij dat een beetje in Nederland."

Reacties

martijn1
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

De zinsnede ‘niet alleen maar’ zegt natuurlijk al genoeg. Natuurlijk heeft het ermee te maken. Het was sterker geweest als ze iemand er neer hadden gezet van kleur met zowel goede voetbal als trainerscarriere. Dan was het minder over kleur gegaan ipv kwaliteit

Rosa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ken jij er één dan ? Rijkaard ?

PPMS
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Toch wel lachwekkend eigenlijk: die wil niet bij die aan de tafel zitten en die kan die niet uitstaan. En dan zitten ze allemaal in verschillende programma's op elkaars uitspraken te reageren.

Gusa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ja ik filter het er tegenwoordig allemaal maar een beetje tussenuit. Als je gewoon leuke gesprekken over de sport wilt horen kun je naar mijn mening beter naar Voetbal International op Youtube.

Rosa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Klopt Gusa, dat doe ik ook wel eens. Ook zijn er veel buitenlandse sites te horen en/of te zien.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ze zijn benoemd dat klopt ,maar er is geen enkele aanleiding op basis van prestatie of ervaring van deze 2 heren . Dus ja het is een beetje jezelf aan prijzen van gullit en ten cate . Je mag vinden van derksen en vandaag inside wat je wil . Maar dat wil niet zeggen dat ze nooit een punt hebben . Verder wel komisch dat mensen alles verwerpen maar schijnbaar wel kijken .

Reurtje
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Prestatie: zoek even op hoeveel Champions Leagues Seedorf heeft gewonnen, ook met Ajax, daar zal jouw pijn wel zitten. Gullit is slechts twee keer wereldspeler van het jaar geweest en heeft het EK gewonnen en vele andere prijzen en kampioenschappen. Prestaties? Ach…

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Prestatie na hun loopbaan joh . Een goeie speler is niet vanzelf een goeie trainer ,td,of bestuurder etcetc . Dus ja prestaties . Ik geloof dat seedorf van alles is geweest na zijn loopbaan maar alles mislukt . De jong heeft zelfs geen enkele ervaring . Maarja begrijpend lezen is heel moeilijk blijkbaar

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

De KNVB komt de commissie Mijnals zo tegemoet, want anders is er weer commentaar vanuit die hoek. En we weten inmiddels dat de KNVB discipelen maar moeilijk met commentaar op hun persoon en functioneren om kunnen gaan. Iedereen een beetje tevreden houden is de weg van de minste weerstand en gezeik. Deze ex-voetballers verdienen een kans om te tonen dat ze ook organisatie-gericht goed kunnen functioneren.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Klopt maar gelijk bij de knvb of topclub?! . Begin onderaan

Rosa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

We gaan het simpel houden Flipje, als Nigel de Jong niet goed functioneert dan vliegt hij er uit. Overigens, Berger was toch niet meer dan een middelmatige (wel de jongste destijds) coach en in het buitenland totaal mislukt ? Waarom hoor ik Derksen destijds geen Derksiaanse commentaar geven toen Berger eerder voor die functie dan benoemd werd ?

Rosa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Alsof de KNVB onder De Jong goed functioneerde, herinner je je het nog ? Alleen vader en zoon Van Praag deden het uitstekend destijds.

Rosa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ach Ruud, je weet dat Derksen "an devil in disguise" is. Derksen moet je geen aandacht geven, dat doen zijn fans al. Laat gaan.

Rosa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ten overvloede, enkele van veel bekende spelers (actief/inactief) hebben een hoge opleiding: Kompany, Lukaku, Bart Vriends, Juan Mata, Chiellini dus niet alle top-/oudvoetballers zijn achterlijk en ongeschikt. Net zoals PPMS hier betoogt, ook ervaring telt mee natuurlijk.

martijn1
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zo dat zijn er wel heel veel

Rosa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Er waren en zijn er veel meer, ik dacht dat Adelaar (FC Utrecht) de eerste doctorandus van de ED was en vergeet Graeme Rutjes niet en Socrates en Keje Molenaar en Magallan en van veel weten wij het (nog) niet. Romario is zelfs parlementslid in Brasilia/Rio de Janeiro.

PPMS
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Bruin, geel, groen, weet ik het. Als ze hun werk maar goed doen. Daar gaat het om. En ervaring krijg je pas door wat te doen.

Gusa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Precies. Uiteindelijk moet iedereen ergens op 0 beginnen.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Te beginnen onderaan en niet gelijk bij de knvb of topclub

Rosa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Volledig met je eens PPMS.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen