Hartman staat voor Jong Oranje-debuut in Feyenoord-onderbroek

22 maart 2023, 09:31
Foto: © ProShots

Quilindschy Hartman beleeft tot nu toe een droomseizoen bij Feyenoord. De 21-jarige back mocht door zijn goede prestaties zelfs dromen van een debuut in het grote Nederlands elftal, maar viel uiteindelijk af en meldde zich nu voor het eerst in zijn loopbaan bij Jong Oranje

Met het elftal van scheidend bondscoach Erwin van de Looi is Hartman mee naar Spanje, waar de ploeg oefenduels zal afwerken tegen de leeftijdgenoten van Noorwegen en Tsjechië. De trip maakt deel uit van de voorbereiding op het EK Onder-21, dat komende zomer in Roemenië en Georgië wordt gespeeld. Jong Oranje is in de groepsfase ingedeeld bij België, Portugal en gastland Georgië. 

"Ik heb nooit voor een vertegenwoordigend elftal gespeeld", zegt Hartman in een interview met De Telegraaf. "Voor de eerste keer zal ik een ander shirt aantrekken dan het Feyenoord-shirt. Nee, dat zal ik niet onder het Oranje-shirt dragen. Wel neem ik een Feyenoord-onderbroek mee. Kwestie van bijgeloof, ik zweer bij die onderbroek", aldus Hartman. 

Treble

Met Feyenoord is Hartman nog in de race voor de landstitel en de KNVB Beker, terwijl de Rotterdammers zich ook plaatsten voor de kwartfinale van de Europa League. "We zijn nog op drie fronten actief. Eigenlijk is het niet normaal wat wij met een groep met zoveel nieuwe jongens presteren", zegt Hartman. "Er heerst een gevoel in de kleedkamer dat we écht iets kunnen bereiken. Ik ben er trots op dat ik dit allemaal mag meemaken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen