Heitinga kritisch op Makkelie na Klassieker: "Daar heb je de VAR voor"

19 maart 2023, 18:28
Heitinga kritisch op Makkelie na Klassieker:

Voor John Heitinga is De Klassieker tegen Feyenoord op de slechtst mogelijke wijze ten einde gekomen. De trainer van Ajax zag de Rotterdammers in de slotfase de winnende 2-3 binnen schieten na een rake corner, terwijl Ajax vooraf had gehamerd op de verdedigende organisatie. Na afloop oogde Heitinga rustig bij ESPN, maar gaf hij toe dat de emoties wel degelijk hoog lagen.

"Van binnen kook je", begon Heitinga. "Je bent op momenten slordig geweest en dat kost heel veel energie. Je moet het elke keer weer herstellen, je komt vroeg op een 0-1 achterstand en die repareer je. In de eerste helft zag je de intensiteit, creëerde je kansen en je veroverde veel ballen."

Nadat Ajax in de eerste helft het betere van het spel had, werd de ploeg van Heitinga na de rust grotendeels overlopen. "Ik wil niet zeggen dat het angst is, maar ze stonden met net zo veel spelers op het veld als wij. Dat had ook anders gekund. Dan moet je gewoon zorgen dat het overal één-op-één is en je je persoonlijke duels wint. Dat doen we persoonlijk gewoon niet goed. Bij de tweede goal die valt, worden er individuele fouten gemaakt."

Lees ook: Vijf conclusies na de knappe zege van Feyenoord op Ajax

Kritiek op Makkelie

Hoewel Heitinga dus in de spiegel kijkt over de prestatie van de Amsterdammers, is de trainer ook kritisch op de arbitrage. Waar veel Ajacieden de keuze om Quillindshy Hartman niet een tweede gele kaart te bezorgen in twijfel trokken, wijst Heitinga zelf op de overtreding van Oussama Idrissi op Owen Wijndal. "Er is een moment geweest, maar daar heb je de VAR voor. Ze zitten niet voor niks in dat kamertje en daar moeten ze kritisch naar kijken. Ik heb hier mijn twijfels over. Maar dit is niet waarom we de wedstrijd verliezen", benadrukt hij.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

undertaker
Link gekopieerd!
avatar

Heitinga vies jankwijf. Sls feyenoord 2x rood moest krijgen hadden jullie dat ook moeten krijgen. Elleboog kubus met gestrekt been op dijbeen. Smerige overtredingen.

BenBottelier
Link gekopieerd!
avatar

Reactie vol klasse. Maar als Rotterdammer zul je wel niet beter kunnen. Kudus had zeker rood moeten krijgen. Maar er zit een groot verschil tussen rood in de 20e minuut en in blessuretijd. Leuk dat de pro's van Varkenoord hun 2e titel van deze eeuw kunnen gaan behalen.

0laf
Link gekopieerd!
avatar

Ja, Idrissi had rood moeten hebben. Feyenoord heeft op kwaliteit gewonnen. Lekker voor borstklopper Berghuis. En netjes dat hij Feyenoord feliciteerde.

elgenio
Link gekopieerd!
avatar

Heitinga: zeikerd, slechte verliezer, loser.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen