Henk Spaan ziet bij FC Twente een 'betere' linksback dan Wijndal

22 maart 2023, 18:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Owen Wijndal stond na het vorige seizoen hoog op het verlanglijstje van Ajax. De Amsterdammers telden uiteindelijk een slordige tien miljoen euro neer om de linksback los te weken bij AZ. Wijndal is echter bezig aan een teleurstellend debuutseizoen in de hoofdstad. De vleugelverdediger is al meermaals het mikpunt van kritiek geweest. Ook Henk Spaan is niet onder de indruk. Hij vindt Anass Salah-Eddine 'beter' dan Wijndal.

'Verbazingwekkend is het dat Salah-Eddine pas als invaller bij de selectie van Jong Oranje is gehaald', schrijft Spaan in zijn column bij Het Parool. Salah-Eddine maakte in de laatste competitiewedstrijd van het voorbije seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. De vleugelverdediger hoopte tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn kans te grijpen, maar trok al snel zijn conclusies. Ajax had met Daley Blind en Wijndal immers al twee linksbacks in huis.

Salah-Eddine maakte op huurbasis de overstap naar FC Twente. 'Hij begint weer op te vallen, nu als middenvelder', ziet Spaan. Salah-Eddine maakte vorige maand tijdens het bekertreffen tussen FC Twente en Ajax al veel indruk op het middenveld. Spaan is een groot fan van de linkspoot. 'Ooit zat ik in een taxi waarvan de chauffeur me vertelde dat zijn zoon goed kon voetballen. Hij speelde op dat moment een toernooi met Oranje O15. Zijn club was AZ, maar als het aan de vader lag zou dat niet lang meer duren. De aanbieding was matig. Ajax bood meer. Sindsdien volg ik Anass, niet op de voet, maar wel zodanig dat ik zijn zwakke punten ken', schrijft Spaan.

Salah-Eddine speelt bij FC Twente inmiddels geregeld als middenvelder, maar volgens Spaan is het duidelijk wat zijn beste positie is. 'Ooit zag ik hem 'uit' spelen bij AZ met Ajax O19. Hij (toen 17) stond centraal achterin. Bij rust was het 3-1 voor AZ. In de tweede helft stond alles weer normaal en kwam Ajax terug tot 3-3. Linksback is Anass' positie.' Of hij volgend seizoen bij Ajax de kans krijgt op die positie, valt nog te bezien. Spaan is in ieder geval niet onder de indruk van de huidige linksback van de Amsterdammers. 'Salah-Eddine is beter dan Wijndal', besluit de columnist.

Wijndal 'wil de bal niet hebben'

Marco van Basten liet zich afgelopen zondag bij Ziggo Sport ook al kritisch uit over de zomeraankoop van Ajax. "Ajax staat bekend om het voetballen van achteruit, maar ze hebben geen bal van achter naar voren gekregen. Ze willen de bal niet hebben. Wijndal wilde de bal niet hebben, Calvin Bassey was te bang om überhaupt de bal te vragen, er gebeurde van achteruit helemaal niks", zei de analist. Volgens Van Basten zijn er twee personen verantwoordelijk voor het matige seizoen van Ajax. Lees hier wie dat zouden zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Of Salah-Eddine een grote toekomst heeft betwijfel ik, maar dat Wijndal tegenvalt is een understatement. Ik dacht dat het een hele mooie transfer was naar Ajax en ze elkaar verder zouden helpen, maar alles valt tegen. Onbegrijpelijk want bij AZ liet hij toch vaak zijn mogelijkheden zien.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Je ziet wel vaker dat een speler het goed doet bij een az ,utrecht ,twente etcetc maar dan toch niet slaagt een stapje hoger . Is toch vaak de druk van het grotere verwachtingspatroon

Bigideas
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Vreemd standpunt dit, ik had begrepen dat Wijndal de beste linksback in Europa is?

Gusa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

😂

Gusa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Salah-Eddine hoort ook gewoon een kans te krijgen volgend seizoen bij Ajax. Ik ben het eens met Spaan dat hij echt niet onder doet voor Wijndal op dit moment.

Kramer
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het is een beetje mosterd na de maaltijd. Vorig seizoen dacht iedereen dat Wijndal het wel aan kon en is onder Schreuder kapot gemaakt. Bij Heitinga krijgt hij wel de kans en lijkt elke week wat beter te worden. Maar vergelijken met een jonkie die vorig seizoen, toen de keus gemaakt werd, slechter was dan Wijndal en nu een heel seizoen speelt bij Twente is een beetje achteraf gelul. Maar idd het huidige niveau doet Salah niet onder voor Wijndal.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik zie bij Barça een betere linksback dan Wijndal voor Ajax 😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen