Ibrahimovic meldt zich weer bij Zweden en komt meteen met 'Zlatan-uitspraak'

21 maart 2023, 23:13
Ibrahimovic meldt zich weer bij Zweden en komt meteen met 'Zlatan-uitspraak'

Zlatan Ibrahimovic is trots dat hij weer bij de selectie van Zweden zit. De doelpuntenmachine vindt het feit dat hij later dit jaar 42 wordt niet van belang. Ibrahimovic begint dit weekend aan de kwalificatie voor het EK in Duitsland 2024, al weet hij niet of hij dan nog van de partij is.

"Het is heel vroeg om dat al te kunnen zeggen", vertelde Ibrahimovic op zijn eerste persconferentie sinds zijn terugkeer. "Ik leef van dag tot dag, in het heden. Ondanks dat ik alles al ben. Het heden, het verleden en de toekomst van Zweden. Ik zie mezelf natuurlijk nog als voetballer. Iedereen vraagt me hoe ik me voel. Maar ze zouden jongens van twintig jaar oud moeten vragen hoe ze het vinden om nog steeds met mij te kunnen voetballen."

De aanwezige pers kreeg ook nog even kat in de zak van de spits van AC Milan, die zich afgelopen weekend kroonde tot oudste doelpuntenmaker ooit van de Serie A. "Ik geef nooit op, uitdagingen geven me adrenaline. Jullie als journalisten hebben me ook geholpen aan het begin van mijn loopbaan. Toen ik jong was, schreven jullie dat ik anders was, egocentrisch en een probleemjongen. Dat heeft me alleen maar sterker gemaakt."

EK-kwalificatie

Ibrahimovic is met Zweden gekoppeld aan een aantal lastige opponenten. Om het EK van volgend jaar in Duitsland te kunnen bereiken moet het zien af te rekenen met België, Oostenrijk, Estland en Azerbeidzjan. Zweden begint de kwalificatie vrijdag met een thuiswedstrijd tegen de Belgen. Maandag volgt een duel met Azerbeidzjan. "Wij hebben een goed team, maar zitten ook in een zware groep", aldus Ibrahimovic over de zware loting.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen