'In deze vier seconden laat Weghorst zien waarom Ten Hag hem wilde hebben'

1 maart 2023, 17:42
'In deze vier seconden laat Weghorst zien waarom Ten Hag hem wilde hebben'

Als Manchester United een poging gaat doen om Wout Weghorst voor de club te behouden, dan is dat volgens Manchester Evening News vanwege 'allesbehalve zijn doelpunten'. De lokale krant zag Weghorst in de gewonnen League Cup-finale tegen Newcastle United precies doen waarvoor hij gehaald is. 

"Statistieken liegen niet, en op het gebied van doelpunten zien ze er slecht uit voor Wout Weghorst", zo moet de krant erkennen. "Na negen doelpunten in achttien wedstrijden voor Besiktas leefde de hoop dat hij ook in Engeland veel kon scoren. Wie hem nu beoordeelt op zijn doelpuntenratio, 1 in 12 wedstrijden, zal teleurgesteld zijn. Maar Erik ten Hag is dat niet, want die haalde hem om een andere reden binnen."

Weghorst beschikt volgens de krant over de gewenste mentaliteit, is in staat om zichzelf weg te cijferen en helpt medespelers om te floreren. "Het is duidelijk dat Weghorst van waarde is met de meters die hij aflegt en met de manier waarop hij de bal vasthoudt. De meeste supporters kunnen zijn onbaatzuchtige spel waarderen. De kwaliteiten van Weghorst kwamen volgens Manchester Evening News tot uiting in de aanloop naar de 2-0 tegen Newcastle United. "Nadat hij de bal ontving, nam hij die gedurende vier seconden mee vooruit en bediende hij Rashford, die het tweede doelpunt van de wedstrijd maakte."

De bal werd nog van richting veranderd door Sven Botman, maar op de ochtend na de bekerfinale werd het doelpunt toch aan Rashford toegekend. "Daar zal Weghorst wel blij mee zijn, want dat betekent dat hij een assist op zijn naam heeft gekregen. Hoe dan ook was het zijn verbindingsspel waarmee de aanstormende vleugelspelers worden bediend. Weghorst heeft nu twee assists meer gegeven dan doelpunten gemaakt en dat zegt ook veel. Hij sloeg toe op het juiste moment - hij heeft in de kwartfinale van het WK tussen Nederland en Argentinië al laten zien dat hij een man is voor de grote momenten."

Lees ookTen Hag staat al boven Van Gaal: "Beter gepast in Ajax- of FC Barcelona-tijdperk"

Was hij in december voor eventjes de populairste man van Nederland, bij Manchester United zijn er andere sterren. "Bij Manchester United treedt hij minder op de voorgrond en dat is precies wat Ten Hag aan hem waardeert. Ten Hag wil alleen spelers met de juiste mindset binnenhalen en dat heeft hij ook gedaan met de komst van Weghorst. Het is nog altijd mogelijk dat Weghorst bij Manchester United blijft. Als dat gebeurt, is dat niet vanwege zijn doelpunten, maar vanwege al het andere."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen