Jack van Gelder keert terug op tv en haalt uit: "Ik wil één ding ik zeggen…"

20 maart 2023, 20:14   Bijgewerkt: 20 maart 2023, 21:33
Jack van Gelder keert terug op tv en haalt uit:

Jack van Gelder is maandagavond weer aangeschoven bij HLF8. De 72-jarige Van Gelder sloeg de uitzending van vorige week over na het onthullende artikel van de Volkskrant over misstanden op de werkvloer van NOS Sport. Over Van Gelder zijn twee meldingen van grensoverschrijdend gedrag gedaan.

"Ik had zoiets van: even een pas op de plaats maken en rust nemen", aldus Van Gelder bij HLF8. "Ik moest het allemaal verwerken en heb er goed over nagedacht. Waar ik over heb nagedacht? Dat ik precies heb gezegd hoe ik over de affaire dacht en wat er wel en niet is gebeurd. Dat is het. Verder is het klaar, over en uit wat mij betreft."

Van Gelder herkent zich niet in het verhaal van de Volkskrant. "Totaal niet. Ik kwam nooit op de redactie. We zaten in een aparte hoek, die later ook Jack's Corner is gaan heten. Ik had niet eens een eigen bureau. Ik heb daar werkelijk nooit iets van gemerkt", aldus de NOS-coryfee, die naar eigen zeggen een zware week achter de rug heeft. "Je ziet een foto van je in de krant van iets wat heel breed speelt op een afdeling. Daar past dit voorbeeld helemaal niet bij."

Volgens Van Gelder had de situatie bij NOS Sport voorkomen kunnen worden. "Ik wil tot slot één ding zeggen: als de hoofdredactie ooit goed had ingegrepen, in die incidenten was gedoken en de klachten van de mensen serieus had genomen, dan hadden we hier helemaal niet over hoeven spreken. Of dat een steek onder water is? Nee, dat is de pure realiteit. Er hadden een heleboel dingen voorkomen kunnen worden. Er hebben gewoon mensen aan een loket aangeklopt waar geen gehoor aan is gegeven."

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Ik zou zeggen, als die wijven nog èen keer zo geil naar me kijken dan dien ik een klacht in gvd, dat zal ze leren 😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen