KNVB laat zich vlak voor Klassieker uit over besluit Orkun Kökçü

19 maart 2023, 13:47   Bijgewerkt: 19 maart 2023, 14:02
Foto: © ProShots

De KNVB is goed te spreken over de manier waarop Orkun Kökçü de OneLove-actie steunt. De middenvelder weigert de bijbehorende aanvoerdersband te dragen, maar directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen van de KNVB is blij met uitspraken die Kökçü kort voor de wedstrijd tegen Ajax deed. In die wedstrijd zal Kökçü een aangepaste aanvoerdersband dragen met de tekst 'respect voor iedereen'. 

De aanvoerder van Feyenoord zei tegen ESPN dat hij 'van alles meekrijgt' over de reacties op zijn besluit. "Velen begrijpen mijn standpunt, sommigen niet. Voor mij was het belangrijk om de achterliggende gedachte van deze actie te steunen", legde Kökçü uit. "Ik sta achter de boodschap tegen discriminatie en racisme. Maar ik voel me toch wel iets lekkerder bij een neutrale band die respect uit voor iedereen."

"Ik vind het eigenlijk heel mooi wat hij zegt", vertelt de KNVB-directeur vanuit de Johan Cruijff ArenA. "Hij zegt 'respect voor iedereen', en dat is precies wat we met de OneLove-boodschap willen bereiken. De vorm waarin die boodschap wordt gebracht is eigenlijk niet belangrijk, de inhoud en het einddoel wel. Het einddoel is racisme en discriminatie het voetbal en de wereld uit helpen."

De ontwikkelingen in De Klassieker volg je in ons liveblog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PokeBowl
Link gekopieerd!
avatar

Mooi gespind hoor mensen, het PR budget is weer goed besteed. En nu voetballen!

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
avatar

Wat een bullshit met je respect voor iedereen.

RJTuijnman
Link gekopieerd!
avatar

Inderdaad: nog niet eens respectvol genoeg om zijn tegenstander de hand te schudden. Dit stimuleert alleen de onderlinge haat tussen de verschillende supportersgroepen. Slechte zaak!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen