KNVB mailt alle clubs na uitgelekte brief AZ; De Telegraaf weet de inhoud

24 maart 2023, 19:50
KNVB mailt alle clubs na uitgelekte brief AZ; De Telegraaf weet de inhoud

Het door AZ gewenste onafhankelijke onderzoek naar de KNVB-top komt er voorlopig niet, als het aan de bond ligt. Wel wordt de bombrief van AZ besproken tijdens de Algemene Ledenvergadering Betaald Voetbal van 27 juni. Dan mogen alle profclubs zich uitspreken over de frontale aanval van AZ op de topbestuurders van de KNVB.

Een woordvoerder van de KNVB reageert tegenover De Telegraaf op de brief. "Wij vinden dat de leden zich hierover moeten uitspreken", klinkt het. "Wij hebben AZ aangegeven de inhoud van de brief graag te willen bespreken omdat de genoemde feiten onjuist zijn. Bij eerdere signalen van AZ hebben we dit ook met hen besproken." De bond is dus geen voorstander van het door AZ gevraagde onderzoek.

"AZ heeft ons echter gevraagd schriftelijk inhoudelijk te reageren op hun brief (10 maart door AZ verzonden aan de KNVB red.) en dat gaan we volgende week doen. Wat de KNVB betreft volgt hier een gesprek op", laat de bond weten. Vrijdagochtend, daags nadat de brief uitlekte via het programma Vandaag Inside, kregen alle profclubs bovendien een mail met de reactie van de bond op de brief van AZ; directeur Marianne van Leeuwen liet daarin weten dat de KNVB zich niet herkende in de beschuldigingen van AZ en er later op zal terugkomen.

In de brief van AZ, die op 10 maart werd verstuurd, werd de KNVB in brede zin beticht van onbehoorlijk bestuur, achterkamertjespolitiek en ongeoorloofd handelen in het belang van specifieke clubs.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

jerommeke1973
Link gekopieerd!
avatar

Tja de bond voelt nattigheid als er een onderzoek komt.

ToonBazelmans08
Link gekopieerd!
avatar

Dit is vrij opmerkelijk. Een club valt de bond aan. Geen koe te bont of er is wel een vlekje aan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen