KNVB wil ook amateurvoetbal betrekken bij de OneLove-actie

14 maart 2023, 13:21
KNVB wil ook amateurvoetbal betrekken bij de OneLove-actie

Dit voetbalweekend staat in het teken van een OneLove-actie bij de KNVB en daar moet ook het amateurvoetbal bij betrokken worden. In het betaalde voetbal dragen de meeste aanvoerders een aanvoerdersband met OneLove erop. Deze actie vindt plaats vanwege de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart.

De KNVB vindt dat het gehele voetbal betrokken moet worden bij de actie en gaat daardoor de actie breder verspreiden. "We merkten dat daar behoefte aan was", vertelt een woordvoerder van de bond aan de NOS. De bond heeft dat medegedeeld aan de amateurclubs en daarnaast heeft de KNVB ook een vlag gestuurd aan alle amteurverenigingen, waarmee de clubs kunnen laten zien dat iedereen welkom is.

De campagne staat voor inclusiviteit en verbinding en tegen alle vormen van racisme en discriminatie. Ditmaal staat de actie ook in het teken van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. De vorige actie was half oktober en stond destijds in het teken van Coming Out Day.

Lees ook: Feyenoord komt met duidelijkheid over aanvoerdersband Kökcü

Andere band

Aanvoerders Orkun Kökcü (Feyenoord) en Redouan El Yaakoubi (Excelsior) weigerden destijds met de band te gaan spelen. El Yaakoubi koos voor een andere band met het woord 'respect' erop. Gernot Trauner droeg de band bij Feyenoord wel en fungeerde tegen AZ eenmalig als captain. Ook ditmaal gaat Kökcü de band niet dragen en kiest ditmaal voor een alternatief.

De Turk gaat een band dragen met de tekst 'Respect voor iedereen.' "Op deze manier wil ik een bijdrage leveren aan de achterliggende boodschap van deze actie, namelijk een statement tegen racisme en discriminatie", vertelfr de middenvelder van Feyenoord eerder. Excelsior zoekt nog uit met welke band ze zondag gaan spelen tegen SC Cambuur.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Kap eens net deze onzin knvb, niemand zit op deze woke bullshit te wachten. Ook de lhbtqrstuvwxyz-community niet!

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Ik weet niet of ze hier ook de onder 15 en lager mee bedoelen . Maar mij kids doen niks.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen