Koeman reageert: "Ik ben wel de laatste op wie hij kritiek moet leveren"

20 maart 2023, 16:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman is niet blij met uitspraken die Kenny Tete zondag deed over het Nederlands elftal. De rechtsback van Fulham zei zich te voelen alsof 'er een beetje met zijn balletjes wordt gespeeld', doordat hij weliswaar behoorde tot de voorselectie, maar niet tot de definitieve. Koeman werd op de persconferentie van maandag gevraagd naar die uitspraken. 

"Dat heb ik niet gezien en niet gelezen", zei de bondscoach van het Nederlands elftal, die daarna wel uitweidde over het perspectief van Tete. "Als er één persoon is op wie Tete geen kritiek moet leveren, dan ben ik dat. In mijn vorige periode was hij, buiten alle blessures die hij kreeg, echt wel in beeld. Dat was hij nu ook weer, omdat hij sinds lange tijd weer ieder weekend speelt. Uiteindelijk valt de keuze op iemand anders."

Koeman koos voor Denzel Dumfries en Lutsharel Geertruida als rechtsbacks. "Je maakt een voorselectie en die was al vele malen groter dan dat hij zou zijn, omdat er veel vraagtekens waren. Dumfries is geschorst voor de wedstrijd tegen Frankrijk, maar er zijn ook andere geselecteerde spelers die op die positie heel goed kunnen spelen."

Van rancune wilde Koeman niet spreken, ondanks dat zijn uitspraken over Tete vrij fel waren. "Nee, ik ben niet zo rancuneus. Iedereen mag zeggen wat hij denkt binnen een bepaald kader. Misschien ga ik hem even bellen na deze periode om te vragen hoe hij erin staat. Graag of niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen