Koeman schept duidelijkheid over Berghuis maar laat Weghorst in spanning

23 maart 2023, 17:38
Foto: © ProShots

Steven Berghuis hoeft vrijdag niet te rekenen op een plaats op het middenveld van het Nederlands elftal tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Volgens bondscoach Ronald Koeman is de Ajacied meer een rechtsbuiten. Daarnaast is de kans ook aanwezig dat Wout Weghorst in de basis mag beginnen bij Oranje, nu er veel afvallers zijn is er meer plaats in de aanval.

Koeman vindt de multifunctionele Berghuis geen echte middenvelder en ziet hem liever in een andere rol. "Ik zie Berghuis meer als rechtsbuiten dan als middenvelder", benadrukte de bondscoach op de persconferentie. "Tegen Frankrijk-uit wil ik met drie 'echte' middenvelders spelen. In andere wedstrijd zou hij nog wel als 'nummer 10' kunnen spelen. Dat bedoelde ik er mee te zeggen."

Naast Berghuis in de aanval kan er een plaats voor Weghorst vrijkomen nu Cody Gakpo wegens ziekte is vertrokken. "Het zal morgen blijken of Weghorst in de basis staat. We hebben een idee van spelen en zo hebben we ook getraind. We hebben nogmaals gewisseld van posities, dus dan kan ik niet zeggen of hij in de basis staat. Hij is volwaardig lid van deze selectie en zal net als een andere goed moeten zijn om te spelen."

Lees ook: Koeman ontkent 'kipkerriegate' en houdt vertrouwen in resultaat

Geen systeemwijziging

Het systeem gaat niet op de schop door de afwezigheid van een aantal spelers. "We gaan niet van systeem veranderen en met twee spitsen spelen. Op iedere aanvallende positie hebben we een dubbele bezetting, dus ik heb zes aanvallers op papier staan en dat is voor mij voldoende", liet Koeman weten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen