Kökçü geniet met volle teugen van ploeggenoot die 'naast De Kuip is geboren'

20 maart 2023, 08:48
Kökçü geniet met volle teugen van ploeggenoot die 'naast De Kuip is geboren'

Orkun Kökçü geniet van de prestaties van zijn teamgenoot Lutsharel Geertruida en vindt ook dat alles wat de verdediger nu meemaakt, meer dan terecht is. De verdediger plaatste zich met Feyenoord voor de kwartfinale van de Europa League, werd een dag later voor het eerst opgeroepen voor Oranje, verlengde zaterdag zijn contract tot medio 2025 en maakte zondag nog de winnende treffer tegen Ajax ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/416388/feyenoord-deelt-ajax-mokerslag-uit-kampioenschap-aanstaande/,_blank,2-3]).

Volgens Kökçü staat Geertruida 'symbool voor alles wat Feyenoord op dit moment is'. Zijn ploeggenoot doet het goed de laatste weken. "Hij is op 200 meter van De Kuip geboren, hij heeft zijn hele jeugd voor de club gespeeld en weet wat er wordt gevraagd op het hoogste niveau", begint Kökçü tegenover De Telegraaf. "Hij verdient het om in Oranje uit te komen, hij verdient het om hier de winnende te maken én hij verdient dat nieuwe contract."

Voor Geertruida was het ook heel speciaal, want de aankomend international was pas vijf jaar oud toen Salomon Kalou en Dirk Kuyt in 2005 voor de laatste zege van de Rotterdammers, tot nu, in de Johan Cruijff Arena zorgden. Feyenoord was er een aantal keer dichtbij, maar het kwam niet verder dan twee gelijke spelen.

Lees ook: Kökçü gebaart naar biergooiende Ajax-supporters na goal Giménez

Zondag kon de vloek opgeheven worden en is het kampioenschap weer een stuk dichterbij voor Feyenoord. Dat was ook te zien aan de terugkomst in Rotterdam. Geschat werd dat er bijna 20.000 supporters de spelersbus opwachtten bij het sportcomplex 1908 van Feyenoord. Kökçü vroeg zich alleen af hoe vroeg hij de volgende dag weer in Amsterdam moest zijn. "Ik moet in alle vroegte weer vliegen van Schiphol, want ik moet me melden bij de Turkse nationale ploeg, hè…", lachte de aanvoerder.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen