Kuyt en Janmaat over 'onveilige situatie' ADO: "Van hoge flat gegooid"

12 maart 2023, 10:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dirk Kuyt was een half jaar trainer van ADO Den Haag. Maar door tegenvallende resultaten werd hij uiteindelijk ontslagen, bij Goedemorgen Eredivisie ging de oud-Feyenoorder in op de situatie bij ADO Den Haag. "Ik wist niet dat het zo'n zooitje was", aldus Kuyt in het tv-programma. 

Het huwelijk tussen Kuyt en ADO duurde niet lang. Volgens de oud-voetballer was het voor hem lastig om te zakken naar het niveau van ADO. "Ik heb altijd gewerkt op een niveau dat hoger is dan ADO. Het was voor mij heel moeilijk om zo veel stappen terug te gaan", aldus Kuyt. Maar naast de ontbrekende resultaten op het veld kon de oud-international zich ook niet genoeg focussen op het beter maken van zijn spelers.

"Daryl Janmaat en ik hebben in een onveilige situatie gewerkt. We waren meer bezig met randzaken dan met ons vak", doet Kuyt uit de doeken. Janmaat zou meelopen met een ervaren technische directeur om het vak te leren bij ADO, maar daar werd hij eigenlijk in het diepe gegooid zonder hulp. "Jij bent gewoon van twintig hoog van een flat gegooid", concludeerde Hans Kraay junior. Janmaat knikte en Kuyt voegde nog toe: "Iets hoger."

Het gebrek aan structuur is het grote probleem bij de Hagenezen, volgens Kuyt en Janmaat. "Ik wist niet dat het zo'n zooitje was. Maar dat is het probleem bij ADO, er zit een groep op afstand die veel wil. Maar het Nederlandse bestuur is eigenlijk alleen Edwin Reijntjes. Er is geen duidelijke structuur, daar gaat het mis. Volgens mij is dat tot op de dag van vandaag zo", aldus Kuyt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dirk wat ben jij een schijnheilig mannetje. Wat hier al geschreven werd is dat jij de slechtste trainer bent die ADO ooit heeft gehad. Geef jij dan eens een verklaring waarom het Dick Advocaat wel lukt om die gasten te motiveren en punten te pakken en jij dus duidelijk niet. Voordat je gaat natrappen kijk dan eerst eens in de spiegel hoe jij gefunctioneerd heb. Ik kan voor jou absoluut geen respect hebben eerder minachting.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dirkie is idd een soort dominee. Maar bij ADO is het natuurlijk ook een enorme puinhoop. Dat wist hij ,maar zo erg Maar al die trainers /spelers hebben allemaal zo'n ego . Dat doe ik wel ffff. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen in dit verhaal

Piet Gerrist, Ede
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is natrappen van een persoon die zich trainer/coach waant, maar er niets van bakt. Waarom gaat het onder Advocaat dan wel goed? Precies ja, omdat die wel het trainersvak goed uitoefent! Trek daar eens je conclusies uit Kuyt en vertoon je voorlopig maar niet meer op de NLvelden.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kwam zijn functioneren als trainer ook nog langs? Dirk is wellicht de slechtste trainer die ADO ooit heeft gehad los van hoe de structuur was. Trainer zijn is meer dan de opstelling maken en langs de kant zitten.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is dit Wesley Sneijder twee? Trainers of voetballers die, als het bij een club niet zo gegaan is zoals ze het graag hadden gezien, dan opeens vinden dat ze wel eens even een boekje open moeten doen over wat een slechte organisatie het wel was. En dat zonder enige zelfreflectie. Knap vind ik dat. Lekker achteraf vingertje wijzen met z'n strakgetrokken het-lag-sowieso-niet-aan-mij kop.....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen