Lodeweges klaar voor Klassieker: "Ik heb er alle vertrouwen in"

18 maart 2023, 11:54   Laatste update: 12:02

Voor Dwight Lodeweges is het ook een spannende week richting zijn eerste Klassieker met Ajax tegen Feyenoord. De assistent-trainer van Ajax kijkt uit naar de wedstrijd van zondag en denkt dat het pas echt gaat leven nu de laatste training is geweest.

Lodeweges is wel al wat gewend, maar een Klassieker heeft de assistent van Heitinga nog nooit meegemaakt. Het leefde vorige week nog niet heel erg, maar dat is nu wel het geval. "Zaterdag is er nog een afsluitende training met de fans en dan komt het gevoel wel naar boven", voorspelt Lodeweges in gesprek met FCUpdate. Dat bleek inderdaad te kloppen: de fans maakten veel sfeer op sportpark De Toekomst. "We weten dat we moeten winnen. Het is iets groots en dat merk je ook in de omgeving. Als je mensen ontmoet en die weten dat je bij Ajax zit, komt er wat los bij die mensen."

De oud-assistent van Oranje gaat met een goed gevoel richting de wedstrijd van zondag. "We hebben het de laatste tijd goed gedaan. We zijn zeven wedstrijden ongeslagen in de competitie en in de beker hebben we ook nog eens twee keer gewonnen. Alleen jammer van het verlies tegen Union. Dat is klaar en dus moeten we zondag een goed vervolg geven. Daar heb ik alle vertrouwen in."

Lees ook: Kudus neemt graag één Ajacied mee naar volgende club: "We zijn een tweeling"

Verschil tussen club en land

Sinds het ontslag van Alfred Schreuder neemt John Heitinga de honneurs waar bij Ajax. Daar moest ook een ervaren assistent bij komen. Dat is dus Lodeweges geworden, die al een keer eerder assistent was, maar dan bij Oranje en dat is wel een verschil. "Als je bij Ajax zit, speel je elke zondag en donderdag. Ik zit er vanaf 1 februari en dat is tot nu toe de hele tijd zo geweest. Tot een week terug hebben we dat meegemaakt. Dus twee wedstrijden tegen Union en dan nog tegen De Graafschap en Twente voor de beker. Je bent er gewoon dagelijks mee bezig", zegt Lodeweges. "Bij Oranje zitten daar wat meer tussenfases bij en dan ga je kijken op tv naar wedstrijden, je gaat op reis, je vergadert en je bereidt je voor met het bekijken van je komende tegenstanders. Bij je club ben je druk en blijf je druk."

Door: Julian Huisman

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Dan heb je meer vertrouwen dan ik.

Rosa
Link gekopieerd!
avatar

Ja zeker heb ik vertrouwen in Ajax. Het verschil is maar 3 punten m.a.w. zo erg slecht is Ajax niet. Veel hangt ook af van de grillen van Bergwijn.

AKers21
Link gekopieerd!
avatar

Bergwijn? Bij Pisvee was ie al niet zo goed als velen dachten. In Engeland hebben ze de reservebank naar hem vernoemd, Gek he dat ie het nog nergens heeft gebracht? Maar Bergwijn op een topdag is een goeie speler.... Dat is een feit

Paulito
Link gekopieerd!
avatar

Sinds wanneer wordt een assistent trainer (iemand die de pionnen neerzet) gevraagd naar een mening?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen