Maatsen verklaart waarom hij Feyenoord links liet liggen voor Burnley

27 maart 2023, 14:00
Maatsen verklaart waarom hij Feyenoord links liet liggen voor Burnley

Ian Maatsen was afgelopen zomer hard op weg naar Feyenoord. De linkervleugelverdediger koos uiteindelijk voor een avontuur bij Burnley. Maatsen erkent maanden na dato dat hij het erg lastig vond om de Rotterdammers alsnog af te bellen. Toch heeft hij geen spijt van zijn keuze voor Burnley.

"Ik vond het een lastige keuze, maar wilde het liefst wel mijn journey in Engeland voortzetten", aldus Maatsen in gesprek met Voetbal International. De jeugdinternational werd uiteindelijk overgehaald door manager Vincent Kompany. "Hij bleef maar bellen. Dat was heel mooi voor mij, het gaf me de duidelijkheid dat hij me écht wilde hebben. Toen heb ik Arne Slot persoonlijk opgebeld om uit te leggen dat ik niet naar Feyenoord zou komen, dat vond ik wel zo netjes."

Maatsen besloot dus niet aan de slag te gaan in de Eredivisie. Momenteel maakt hij furore op het tweede niveau van Engeland, waar promotie voor Burnley dichtbij is. "Voor mij was deze extra stap in het Championship belangrijk om echt een statement te maken dat ik nu echt ready ben voor the next step. Waar dat zal zijn, weet ik niet. Maar ik denk dat dit de juiste keuze is geweest en dat ik heb laten zien dat ik klaar ben voor de Premier League."

Transfer?

Toch is de toekomst van Maatsen nog ongewis. Hij wordt momenteel door Burnley gehuurd van Chelsea, waar hij nog tot medio 2024 onder contract staat. Komende zomer gaat er dus sowieso iets gebeuren rond de linkspoot. "Er is natuurlijk wel interesse van buitenaf, maar het enige dat ik nu weet, is dat ik me na dit seizoen moet melden bij Chelsea. Ik denk dat er komende maand of de maand daarop wel een moment komt dat we met elkaar gaan bespreken welke kant het op gaat."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen