Marokko schrijft geschiedenis met overwinning op Brazilië

26 maart 2023, 08:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marokko heeft het goede gevoel van het WK doorgetrokken naar de eerste interlandperiode van 2023. De ploeg van bondscoach Walid Regragui was zaterdagnacht voor de eerste keer in de geschiedenis te sterk voor Brazilië: 2-1.

Waar veel Afrikaanse landen deze interlandperiode kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup afwerken, staan voor Marokko twee vriendschappelijke duels op het programma. De eerste oefeninterland werd afgelopen nacht in het Grand Stade de Tanger gespeeld. Basisplaatsen waren er voor Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Sofyan Amrabat.

Artikel gaat verder onder video

De score werd na een klein half uur geopend door Sofiane Boufal. Na Braziliaans balverlies op het middenveld verschalkte hij Weverton. De Brazilianen, met Antony als invaller, kwamen halverwege de tweede helft langszij. Een afstandsschot van Casemiro bleek de grabbelende Bono te machtig. Tien minuten voor tijd viel de 2-1. Abdelhamid Sabiri kreeg op een meter of vijf voor het Braziliaanse doel de bal voor de voeten en ramde het winnende doelpunt binnen.

Voor Marokko staat er deze interlandperiode nog een wedstrijd tegen een Zuid-Amerikaanse tegenstander op het programma. Dinsdag wordt er geoefend tegen Peru. De Brazilianen komen niet meer in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen