Mike Verweij ziet teleurstellend optreden bij Op1: "Hij praat veel, maar zegt niks"

22 maart 2023, 23:53   Bijgewerkt: 23 maart 2023, 09:47
Mike Verweij ziet teleurstellend optreden bij Op1:

Pier Eringa, de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen bij Ajax, was woensdagavond aanwezig bij Op1. Hij sprak onder een scala aan onderwerpen, maar clubwatcher Mike Verweij was niet onder de indruk van zijn optreden.

"Pier Eringa praat een hoop bij Op1, maar zegt niks. Teleurstellend debuut van de voorzitter van de rvc van Ajax", schrijft Verweij op Twitter. Eringa werd onder meer gevraagd naar de omgang met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer, de zoektocht naar een nieuwe voetbalcommissaris, in hoeverre het een risico is om aan de slag te gaan bij Ajax als 'niet-voetbalman' en hoe hij aankijkt tegen lange stadionverboden voor raddraaiers.

Lees ookRvC-voorzitter Ajax spreekt over terugkeer Overmars: "Oh

Eringa, die acht jaar lang werkte als Voorzitter van de Raad van Toezicht amateurvoetbal bij de KNVB, zei te hopen dat hij de komende jaren niet veel in het nieuws zal zijn. "Ik ben nu even in het nieuws vanwege de aanstelling, maar het is foute boel als ik te vaak in het nieuws kom. Ik krijg een toezichthoudende rol, zoals bij de KNVB. Je bent onzichtbaar en probeert vooral de directie goed het werk te laten doen, Je hebt twee taken: de directie prikkelen en ze ook steunen op moeilijke momenten. Dat doe je vooral op de achtergrond."

"De komst van een voetbalcommissaris zal een kwestie van een paar weken zijn. De ideale volgorde is dat eerst de voetbalcommissaris komt, dan de technisch directeur en dan de trainer. Met de raad van commissarissen voel ik me verantwoordelijk voor de komst van een voetbalcommissaris", maakte Eringa duidelijk.

Over lange stadionverboden voor raddraaiers, zoals het veertigjarige stadionverbod voor Dylano K. bij PSV, was Eringa wel te spreken. "Dat vind ik wel lekker. Ja, PSV pakt zelf de verantwoordelijkheid en wacht niet op de KNVB of het OM. Normaal gesproken komt zo'n man nooit meer in het stadion. Als je ziet wat die man heeft gedaan, met zijn voorgeschiedenis, verdien je het niet om nog in een stadion te komen. Ik vind dat PSV dit heel goed doet."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen