NEC trekt dankzij Tannane aan langste eind in spektakelstuk om play-offs

18 maart 2023, 23:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NEC en RKC Waalwijk hebben zaterdagavond de neutrale kijker een fantastische avond bezorgd. In een waar spektakelstuk vol kansen aan beide kanten trokken de Nijmegenaren uiteindelijk aan het langste eind in Waalwijk dankzij twee doelpunten van een uitblinkende Oussama Tannane (1-3). Ook Elayis Tavsan wist het net te vinden voor NEC, terwijl Vurnon Anita een eretreffer op zijn naam mocht schrijven. Dankzij de zege klimt de ploeg van trainer Rogier Meijer over RKC heen en stijgt men naar de achtste plaats, waardoor de play-offs voor Europees voetbal een stap dichterbij komen.

Bij RKC Waalwijk begon Illias Bel Hassani op de bank én verscheen Shawn Adewoye na een schorsing weer in de startopstelling. Bij NEC keerde Lasse Schöne ten koste van Jordy Bruijn terug in basisformatie. Wel moesten de Nijmegenaren het stellen zonder de geblesseerde Philippe Sandler. Joris Kramer nam zijn plaats centraal achterin over.

Jasper Cillessen toonde in de beginfase aan dat zijn uitnodiging voor de definitieve Oranje-selectie terecht was, want hij pareerde vakkundig inzetten van Mats Seuntjens en Julian Lelieveld. Collega-doelman Etienne Vaessen deed daar tussendoor nog een schepje bovenop, door met een katachtige reflex een vrijwel zeker doelpunt van Landry Dimata te verijdelen. Het was slechts uitstel van executie, want Vaessen moest even later zijn meerdere erkennen in Tannane, die na uitstekend voorwerk van Dimata de 0-1 binnenschoof.

Na een klein half uur betaalde Tavsan het vertrouwen van NEC om zijn contract deze week te verlengen tot medio 2024 op fraaie wijze uit. Met een kapbeweging legde hij Thierry Lutonda in de luren, waarna hij Vaessen kansloos liet. De 0-3 viel uit een vrije trap van de Tannane. De sluwe middenvelder schoot de bal kiezelhard tussen de muur door en over de muurligger heen achter Vaessen. RKC Waalwijk toonde weliswaar veerkracht, maar Seuntjens vond de lat én wederom Cillessen op zijn weg.

Direct na rust werd een strafschop voor NEC door de VAR terecht teruggedraaid en na een uur lukte het Anita eindelijk om - de tot toen onklopbare - Cillessen te verschalken. Er gloorde weer hoop in Waalwijk. Toen Tannane het naliet om uit een penalty zijn derde te maken én Tavsan vervolgens de binnenkant van de paal raakte, was alles nog mogelijk. RKC Waalwijk was echter niet bij machte om een aansluitingstreffer te forceren, waardoor de Nijmegenaren met drie punten terugkeren naar de Goffert en op de ranglijst over de ploeg van Joseph Oosting heen zijn gewipt.

Man van de wedstrijd: Oussama Tannane

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen