Nordin Amrabat onthult vergeefse poging van Manchester United

26 maart 2023, 13:55
Nordin Amrabat onthult vergeefse poging van Manchester United

Sofyan Amrabat stond in de winterse transferperiode in de concrete belangstelling van Manchester United, zo heeft Nordin Amrabat zondag onthuld bij Goedemorgen Oranje. Fiorentina wenste niet mee te werken aan een vertrek van de 26-jarige middenvelder, waardoor een transfer naar de club van trainer Erik ten Hag in duigen viel.

Mede door zijn sterke optredens op het WK in Qatar werd Amrabat in januari aan allerlei Europese topclubs gelinkt. "De voorzitter had tijdens het WK al gezegd dat zij Sofyan niet zouden gaan verkopen. Ik dacht dat hij dat zei om de hoofdprijs te krijgen. Er was veel interesse. Sofyan wilde alleen naar een club uit de top-tien. Er werd vanuit het rechterrijtje van de Premier League veel geïnformeerd en die clubs konden ook flinke transfersommen betalen, maar de juiste clubs kwamen maar niet."

Artikel gaat verder onder video

Pas in de slotdagen van de transferperiode meldden de topclubs zich bij Fiorentina. "Ik kan drie clubs noemen die de laatste twee à drie dagen echt concreet waren. Manchester United wilde hem huren met een optie tot koop, maar dat wilde Fiorentina niet. FC Barcelona wilde hem ook huren, maar vanwege de financiële problemen zonder koopoptie. De derde club was Chelsea", aldus de broer van de middenvelder van Fiorentina.

Amrabat zag met name een transfer naar Spanje wel zitten. "Toen Barcelona kwam, dat best wel een goede huursom wilde betalen, hoopte hij echt dat het door zou gaan. Maar Fiorentina zei gewoon: nee, geen sprake van. We willen de Conference League en de Italiaanse beker winnen. Jij bent een van onze belangrijkste spelers. We gaan jou nu niet laten gaan. In de zomer kunnen we in gesprek over een transfer."

De oud-middenvelder van FC Utrecht en Feyenoord baalde behoorlijk van het mislopen van een transfer naar Barcelona. "Als Barcelona zich meldt, wil je die stap gewoon graag maken. Als je daar vijf à zes maanden speelt en ze kopen je niet, dan is er wel een andere club die je koopt. Fiorentina gaat sowieso cashen."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen