NOS-insider maakt gehakt van schokkende beschuldiging Janke Dekker

17 maart 2023, 16:33
NOS-insider maakt gehakt van schokkende beschuldiging Janke Dekker

Een insider bij de NOS heeft met verbazing kennisgenomen van uitspraken die Janke Dekker deed over de affaire van haar echtgenoot Tom Egbers. Onlangs deed Dekker haar verhaal en uitte ze ernstige beschuldigingen jegens de vrouw met wie Egbers meermaals zou hebben gezoend.

Egbers had vijftien jaar geleden een affaire met een ruim twintig jaar jongere stagiaire (zij was 22, hij 48 jaar). Dekker zei in het Algemeen Dagblad dat ze Egbers de affaire beëindigde, nadat zij erachter was gekomen. Volgens een publicatie in De Volkskrant heeft Egbers de stagiaire daarna gepest, net zo lang tot zij vertrok bij de NOS. Dat werd bevestigd door verschillende medewerkers.

Lees ookHoofdredactie van NOS Sport stapt na onthullingen toch per direct op

Dekker beweerde echter dat er geen sprake was van pestgedrag of intimidatie. Maar andersom zou dat wel zo zijn geweest. De stagiaire zou na de beëindiging van de relatie voortdurend berichtjes hebben verstuurd naar Egbers. Ze zou niet hebben geaccepteerd dat de relatie uitging. Dekker sprak van 'stalkgedrag'. Ze zei zich thuis 'zo onveilig te voelen' dat ze de politie inschakelde en er na overleg een jaar lang camerabewaking in het raamkozijn werd geplaatst.

Een insider van de NOS vertelt aan Story dat er 'wel twintig onwaarheden' staan in het verhaal van Dekker. "Al haar insinuaties kloppen niet. Toen Janke achter de affaire van Tom kwam, was die al voorbij en daarna heeft Toms minnares nooit meer contact met Tom en zijn gezin gezocht. Zij heeft hem niet gestalkt", beweert de insider, die vanaf het begin al op de hoogte zou zijn geweest van de affaire.

Lees ook: Opmerkelijk begin van Studio Voetbal: eerste uitzending na schandaal

"Hij heeft haar jarenlang geïntimideerd, zij wilde niet eens meer contact met hem. Janke is wanhopig en probeert haar gezicht te redden. Toms voormalig minnares heeft niet met De Volkskrant gesproken. Zij zit hier totaal niet op te wachten. Wel heeft ze meegewerkt aan het inventarisatieonderzoek en met een vertrouwenspersoon gesproken. Ze hoopt dat jonge vrouwen dit nooit meer mee hoeven te maken, het heeft haar veel schade toegebracht." Volgens de insider is het verhaal nog maar het topje van de ijsberg. "Er zijn nog meer NOS Sport-medewerkers met soortgelijk gedrag als Tom."

De 59-jarige Dekker is actrice, theatermaakster en was tot zondag het boegbeeld van Mores, het meldpunt voor ongewenste omgangsvormen van de podiumkunsten-, film- en televisiesector. Ze is sinds 1991 getrouwd met Egbers. Deze week werd bekend dat Egbers, die normaliter Studio Sport Eredivisie presenteert op zondagmiddag, voorlopig niet terugkeert op tv.

Reacties

martijn1
Link gekopieerd!
avatar

Graag berichten over voetbal. Dit lezen we verder wel in de roddelbladen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen