NRC komt met onthullingen over Ajax, Arne Slot en 'ontploft' akkoord met Kroes

12 maart 2023, 18:30   Bijgewerkt: 13 maart 2023, 07:31
NRC komt met onthullingen over Ajax, Arne Slot en 'ontploft' akkoord met Kroes

Ajax heeft voorafgaand aan het huidige seizoen een serieuze poging gedaan om Arne Slot los te weken bij Feyenoord, zo schrijft NRC in een uitgebreide reconstructie van de periode na het vertrek van Marc Overmars. De toenadering was niet succesvol, waarna de keuze op Alfred Schreuder viel. Dat zorgde ervoor dat een andere deal - de mogelijke komst van Alex Kroes als technisch directeur - 'ontplofte'. 

Ondernemer Alex Kroes, die een verleden heeft als spelersmakelaar en tot vorige zomer eigenaar was van Go Ahead Eagles, was in beeld om Overmars op te volgen en voerde in maart 2022 een eerste gesprek met Leen Meijaard, de president-commissaris van Ajax. Daarna mocht Kroes ook op de koffie bij Danny Blind, de 'voetbaltechnische commissaris' die even uit functie was, maar na het WK leek te gaan terugkeren. Vervolgens kwam zand in de motor: de gesprekken kwamen stil te liggen.

Op 12 mei liet Kroes aan Meijaard weten dat hij op de site van Go Ahead Eagles wilde aankondigen dat hij zijn aandelen verkoopt, met een vermelding dat hij in gesprek was met Ajax. Meijaard voelde zich daardoor onder druk gezet. 'Doe me een lol, en zeg helemaal niets over Ajax', appte hij naar Kroes. 'Zo gooi je je eigen glazen in.'

Later die middag 'ontplofte' de deal alsnog, toen bekend werd dat Schreuder de opvolger van Ten Hag zou worden, 'nadat Ajax eerst Feyenoord-coach Arne Slot zonder succes polst', zo schrijft NRC. 'Kroes weet genoeg. Bij de keuze voor Schreuder is hij niet betrokken, terwijl hij straks mogelijk met hem moet samenwerken. Na bijna twee maanden pingpongen trekt hij zich teleurgesteld terug.'

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PokeBowl
Link gekopieerd!
avatar

Heel erg blij dat deze deal niet is doorgegaan. Maar hoe schofterig ook, gewoon proberen. Wat een armoede.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen