Ook onrust binnen scoutingsafdeling Ajax: 'Scouts zijn niet (meer) on speaking terms'

23 maart 2023, 15:55
Ook onrust binnen scoutingsafdeling Ajax: 'Scouts zijn niet (meer) on speaking terms'

Het is óók onrustig binnen de scoutingsafdeling van Ajax. Met het aanstaande vertrek van Garry Hamsta en het ontbreken van een lid technische zaken in de Raad van Commissarissen was het op technisch gebied sowieso al een chaos in de Johan Cruijff Arena. Uit een reconstructie van Het Parool blijkt ook dat het bij de scouting behoorlijk onrustig is.

'Sommige scouts zijn niet (meer) on speaking terms. Overleg verloopt moeizaam. Veldmate, die door Overmars naar Ajax werd gehaald, is niet de man die met zijn vuist op tafel slaat. De directie heeft dat lang op zijn beloop gelaten. In afwachting van de komst van Ward krijgt Klaas-Jan Huntelaar de touwtjes bij de scouting in handen', schetst het dagblad. Bovendien raakt een aantal scouts (onder anderen Hans van der Zee en Fred Arroyo) behoorlijk op leeftijd, waardoor er vers bloed nodig is.

Ook worden niet alle scouts serieus genomen in hun ogen. 'Iedereen trekt min of meer zijn eigen plan. In algemene zin voelde de scouting zich vorige zomer gepasseerd. De eerste belangrijke aankopen – Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Owen Wijndal – kwamen immers nog uit de koker van Overmars en trainer Erik ten Hag. Het enige dat technisch managers Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra, die met Overmars samenwerkten en hem zijn opgevolgd, hebben gedaan, is die deals rondmaken.'

Lees ook: Mike Verweij ziet teleurstellend optreden bij Op1: "Hij praat veel

Intern zou men bovendien behoorlijk balen van de komst van Jorge Sánchez, terwijl de scouting bij de transfer van Calvin Bassey (op voorspraak van Alfred Schreuder) slechts een 'marginale rol' speelde. En dus gaat er veel veranderen, zo is de verwachting. 'De club moet op zoek naar een nieuwe hoofdscout en uitbreiding van het team van scouts.' De verwachting is dat Henk Veldmate ook vertrekt, zodra hij zijn pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt volgend jaar. Maurits Hendriks (Chief Sports Officer) en Julian Ward (directeur voetbalzaken) krijgen de technische leiding binnen Ajax.

Hamstra niet de enige schuldige

De technische situatie bij Ajax werd ook in de Pak Schaal Podcast besproken door VI-journalist Freek Jansen. Hij vindt niet dat Hamstra de enige schuldige is. "Hij moet alles wat hij deed, bespreken met tien anderen. Hij kreeg bovendien nooit duidelijkheid over zijn toekomst, maar wordt er nu wel op afgerekend." Volgens Jansen heeft Ajax veel te weinig gedaan aan de teloorgang. "En die is al bijna veertien maanden bezig binnen Ajax. Dat is zo pijnlijk."

Reacties

Koningtoto
Link gekopieerd!
avatar

Als we er dan toch iets positiefs uit kunnen halen. Het kan tov van dit seizoen alleen maar beter en we staan alsnog 2e.

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Tweede gaan we niet blijven ben ik bang. Maar goed, je weet het niet. Sowieso maar uitkijken naar volgend seizoen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen