Opvallend: 'Oranje-kanshebber' niet eens in de basis bij Jong Oranje

25 maart 2023, 17:30
Opvallend: 'Oranje-kanshebber' niet eens in de basis bij Jong Oranje

Thijs Dallinga moet bij Jong Oranje genoegen nemen met een plekje op de reservebank. De spits wordt steeds nadrukkelijker in verband gebracht met het grote Oranje, maar bij de beloften krijgt Sydney van Hooijdonk tegen Noorwegen de voorkeur. Dallinga moet hopen op een invalbeurt.

Dallinga is bezig aan een uitstekend seizoen bij Toulouse en wist in de Ligue 1 al tien keer te scoren. Na de afmeldingen van Luuk de Jong en Vincent Janssen leek de weg voor de 22-jarige spits open te liggen. Bondscoach Ronald Koeman gaf echter de voorkeur aan Brian Brobbey, die bij Ajax juist vooral op de bank zit. Dat zorgde voor de nodige verontwaardiging in Nederland.

Jong Oranje speelt zaterdag om 18.00 uur een oefenwedstrijd tegen Jong Noorwegen. Van Hooijdonk krijgt tegen de Noren dus de kans vanaf de aftrap, Dallinga begint op de bank naast trainer Erwin van de Looi. Ook Mitchel Bakker, die net als Dallinga geregeld wordt genoemd voor het grote Oranje, zit op de bank. Quilindschy Hartman maakt zijn debuut tegen Jong Noorwegen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen