Orkun Kökcü gaat OneLove-actie in De Klassieker anders aanpakken

12 maart 2023, 22:29   Bijgewerkt: 13 maart 2023, 00:18
Orkun Kökcü gaat OneLove-actie in De Klassieker anders aanpakken

Orkun Kökcü heeft na afloop van de wedstrijd tegen FC Volendam (2-1) onthuld dat hij in de komende speelronde tegen Ajax gewoon de aanvoerdersband zal dragen. De middenvelder van Feyenoord werd daarnaar gevraagd omdat de KNVB volgende week met een nieuwe OneLove-actie komt.

Onderdeel van deze campagne is dat de captains van de achttien Eredivisie-clubs een speciale aanvoerdersband dragen. Bij de vorige actie in oktober weigerde Kökcü om religieuze redenen deze aanvoerdersband te dragen. Gernot Trauner nam de band toen tegen AZ tijdelijk over van Kökcü.

Naast Kökcü weigerde ook Redouan El Yaakoubi aan de actie mee te doen. De verdediger van Excelsior bleef in tegenstelling tot de middenvelder van Feyenoord echter aanvoerder van zijn ploeg, maar droeg wel een alternatieve band. Mogelijk gaat Kökcü tegen Ajax hetzelfde doen. "Ja, ik ben volgende week wel aanvoerder", reageerde Kökcü zondag op de vraag van ESPN. "Alleen hoe ik dat ga invullen, zien jullie dan wel."

Op de website van Feyenoord legde Kökcü enkele maanden geleden uit waarom hij niet meedeed aan de actie. 'Ik vind dat iedereen vrij is om te doen wat diegene wil of voelt. Ik snap heel goed wat het belang is van deze actie, alleen voel ik mij door mijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dit te supporten. Daarom voel ik me er niet comfortabel bij om deze aanvoerdersband te dragen. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen hier teleurgesteld over zijn. Dat is absoluut niet mijn bedoeling, al besef ik dat ik dat gevoel met deze woorden wellicht niet direct weg zal kunnen nemen. Maar Ik hoop dat m'n keuze uit religieuze overwegingen ook wordt gerespecteerd', zei hij destijds.

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Dat is allemaal politiek bullshit die one love idioterie, No politiek in SPORT.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen