Oud-Feyenoorder verdacht van betrokkenheid hennepkwekerijen en mishandeling

24 maart 2023, 21:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Opvallend nieuws rondom oud-voetballer van onder meer Feyenoord en Vitesse Jhon van Beukering. De voormalig spits wordt volgens het Openbaar Ministerie verdacht van betrokkenheid bij twee hennepkwekerijen en een mishandeling. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagmiddag.

Van Beukering wordt verdacht van betrokkenheid bij een hennepkwekerij in Klarenbeek in 2017. Daar zouden zo'n 498 plantjes zijn gekweekt. De oud-spits zou een jaar later ook betrokken zijn geweest bij een hennepkwekerij in Deurningen met zo'n 890 plantjes. Net als Van Beukering, zijn er nog twee andere mannen verdacht in deze zaak.

Ook wordt Van Beukering, die momenteel werkt als portier van een stripclub in Tilburg, verdacht van een mishandeling in Velp in april 2020. Hij zou op straat een persoon een nekklem hebben genomen en daarna hebben geslagen op het hoofd. De persoon droeg naar verluidt een helm. De zaak stond al eerder op de planning, maar moest door psychische problemen bij een andere verdachten worden uitgesteld. Ook de coronacrisis zorgde voor meer vertraging.

Ludieke bijnaam

Van Beukering kwam in zijn carrière uit voor onder meer De Graafschap, NEC, Vitesse en Feyenoord. De meesten zullen hem vooral kennen uit zijn korte periode bij Feyenoord. Wegens een spitsenprobleem werd Van Beukering toegevoegd aan de selectie Feyenoord. De spits maakte tegen Excelsior zijn debuut en zorgde direct voor een kolderiek moment, toen hij na een grote voorsprong werd ingehaald door Miquel Nelom. Dit leverde hem de bijnaam 'Jhon van de BurgerKing' op.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen