Salah-Eddine stelt helder doel bij Ajax voor volgend seizoen

25 maart 2023, 23:28   Bijgewerkt: 25 maart 2023, 23:35
Salah-Eddine stelt helder doel bij Ajax voor volgend seizoen

Anass Salah-Eddine debuteerde zaterdag in Jong Oranje met een ruime zege op Jong Noorwegen. De jonge linksback wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan FC Twente, maar blikte na het duel alvast vooruit op volgend seizoen. 

Tegenover ESPN durft Salah-Eddine zijn ambitie hardop uit te spreken. Op de vraag of hij klaar is voor de concurrentiestrijd voor de linksbackpositie in Amsterdam is hij duidelijk: "Honderd procent!". Daarbij helpt het dat Ajax dit seizoen zoekende is op zijn favoriete positie. "Ze hebben natuurlijk een nieuwe linksback gehaald (Owen Wijndal, red.), en natuurlijk ook jongens uit de jeugd", beseft Salah-Eddine. 

Daarom liet hij zich dit seizoen verhuren aan FC Twente. "Aan het begin van het seizoen was het doel om elders minuten te maken om me te laten zien aan Ajax en de rest van Nederland", legt hij uit. "Ik heb dat tot nu toe goed gedaan", vindt hij bovendien. "Ik moet nog met Ajax overleggen wat zij willen, maar anders is het gewoon: de concurrentiestrijd aangaan."

Het optimisme van Salah-Eddine is enigszins opvallend te noemen. Bij FC Twente maakt hij zeker de laatste weken regelmatig minuten, maar dat doet hij vooral op het middenveld of zelfs als linksbuiten. Aan de linkerkant van de defensie geniet Gijs Smal de voorkeur van trainer Ron Jans. Desondanks kwam Salah-Eddine tot nu toe in twaalf Eredivisie-wedstrijden binnen de lijnen voor de Tukkers. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen