SC Heerenveen waarschuwt supporters voor thuisduel met Ajax

9 maart 2023, 17:50
SC Heerenveen waarschuwt supporters voor thuisduel met Ajax

Aankomende zondag speelt sc Heerenveeen in de Eredivisie thuis tegen Ajax. De clubleiding van de Friezen doet voorafgaand aan die wedstrijd een oproep aan de toeschouwers, van wie men geen 'oncacceptabel gedrag' wil zien. 

Heerenveen hoopt te voorkomen dat de wedstrijd tegen de Amsterdammers wordt ontsierd door ongeregeldheden op de tribunes, zoals vorige week in het bekerduel met Feyenoord wél het geval was. Destijds bestormden fans van de thuisclub een skybox waarin aanhangers van de Rotterdamse club de 0-1 zege van hun elftal vierden. De beveiligers en stewards van Heerenveen moesten tussenbeide komen om verdere escalatie te voorkomen. 

Lees ook: Boze Heerenveen-supporters 'openen de aanval' op skybox met Feyenoorders

'Voor de wedstrijd tegen Ajax roepen wij iedereen op de wedstrijd gezamenlijk en met respect voor elkaar en het voetbal te beleven', schrijft Heerenveen in een verklaring. 'Ook zondag zullen de meeste supporters achter sc Heerenveen staan. Echter verwacht de club ook dat er neutrale toeschouwers en Ajax-aanhangers (uit de regio) op de tribunes zullen zitten', zo leggen de Friezen uit.

De club legt uit wat het van de fans verwacht, of ze nu voor Heerenveen of Ajax zijn. 'Juichen bij een eventueel doelpunt hoort er uiteraard bij en wordt getolereerd als men daarna gewoon weer gaat zitten', zo valt te lezen. 'Ongeregeldheden en provocaties zijn voor sc Heerenveen onacceptabel.'

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen