Scheidsrechter Alex Bos trekt boetekleed aan na FC Utrecht - Go Ahead Eagles

18 maart 2023, 20:37

Alex Bos erkent dat Go Ahead Eagles een strafschop had verdiend in de wedstrijd tegen FC Utrecht. In de slotfase van de eerste helft bleef een handsbal van Ramon Hendriks onbestraft. Op dat moment baalde Go Ahead, maar doordat de wedstrijd [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/416323/go-ahead-is-discutabel-var-moment-vergeten-na-zege-in-extremis/,_blank,met 1-2 werd gewonnen], was het moment uiteindelijk niet doorslaggevend. 

Hendriks blokkeerde een schot van Isac Lidberg. Bos werd naar de kant geroepen door videoscheidsrechter Laurens Gerrets, bekeek de beelden en kende toch geen penalty toe. "In het veld was ik overtuigd dat de steunarm onderweg was naar de grond", legt Bos uit voor de camera van ESPN. "Daarin zocht ik mijn overtuiging bij het VAR-scherm. Als ik het terugzie, is het gewoon niet goed. Hier baal ik van. Eagles heeft er niets aan, maar dit had een strafschop moeten zijn. De VAR was overtuigd van een strafschop, ik gaf aan wat mijn beslissing was op het veld."

"Ik zocht op het beeld naar mijn bevestiging en zag op één beeld dat het een steunarm leek te zijn. Maar ik moet gewoon naar mezelf kijken. Dit was geen steunarm mee. Strafschop voor de Eagles", concludeert Bos. Ook Hendriks, de verdediger die de handsbal maakte, beseft dat hij goed wegkwam. "Toen de scheidsrechter ging kijken, dacht ik heel eerlijk gezegd: hij kan 'm geven. Ze worden vrij snel gegeven. Ik pak 'm wel goed, ja. Ik schrik ervan als ik het zie. Hij kan hem zeker geven. Ik sprak hem even en hij zei: 'Je gaat met je handen naar beneden, voor mij is het een natuurlijke houding, mensen kunnen 'm geven maar ik geef 'm niet.' Daar ben ik blij mee."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
avatar

Meteen schorsen deze scheidsrechter, een dwaling kan veel schade aan de benadeelde club veroorzaken, weg met hem.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen