Scheidsrechter Alex Bos zorgt voor verbazing tijdens FC Utrecht - Go Ahead Eagles

18 maart 2023, 17:59   Laatste update: 18:16

Een opvallend moment in de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles. In de slotfase van de eerste helft wilde Go Ahead een strafschop na een handsbal van Ramon Hendriks. Arbiter Alex Bos werd naar de kant geroepen door videoscheidsrechter Laurens Gerrets, bekeek de beelden en kende toch geen penalty toe. 

Hendriks blokkeerde een schot van Isac Lidberg. Met het besluit om géén penalty toe te kennen, zorgde Bos voor verbazing bij analist Gertjan Verbeek. "Het enige wat hem vrijpleit, is dat hij hem niet klem had", zei Verbeek bij ESPN over Hendriks. "Beide handen gaan naar de bal toe. Dat is niet alleen maar de steunarm. Volgens mij is dit een penalty. Bij een natuurlijke houding is het geen penalty, maar hij gaat hier met twee handen naar de bal toe. Volgens mij raakt hij de bal ook met twee handen."

Ook Mario van der Ende verbaasde zich over het besluit. "Wanneer is het dan hands?", tweette de oud-scheidsrechter. Mike Verweij, journalist van De Telegraaf, noemde Bos zelfs een 'thuisfluiter eerste klas' en stelde dat de arbiter werd gedreven door 'angst'. Die tweet verwijderde hij daarna. Het incident vond plaats toen Utrecht met 1-0 voorstond; enkele minuten later maakte Oliver Edvardsen alsnog de 1-1.

Bos is overigens aangesteld als vervanger van Bas Nijhuis, die vanwege een gebroken pols de wedstrijd niet kon leiden.

De video kun je bekijken door te klikken op de tekst van de tweet (dus niet op het afspeelicoon)

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen