Sneijder: "Ik ben niet rancuneus, ik wilde gratis aan de slag gaan"

6 maart 2023, 22:57
Foto: © ProShots

Wesley Sneijder was enkele jaren geleden in gesprek over een mogelijke functie bij FC Utrecht, maar tot een aanstelling kwam het niet. De geboren Utrechter vertelt maandagavond bij Veronica Offside wat zijn plannen waren bij de club en hoe hij aankijkt tegen de tegenvallers die Utrecht in de afgelopen week te verduren kreeg.

Utrecht werd vorige week dinsdag verrassenderwijs uitgeschakeld door Spakenburg in de KNVB Beker. Daarna verscheen op de socialmediakanalen van Utrecht een filmpje waarin Michael Silberbauer zijn teleurstelling uitsprak over het resultaat en de fans opriep om achter de club te blijven staan. Het filmpje kwam wat gemaakt over en was niet handig, vindt Sneijder. "De technisch directeur (Jordy Zuidam, red.) kan toch ook voor zijn club gaan staan? Er moet iemand daar gaan staan die een boodschap overbrengt aan de fans die recht uit het hart komt."

De kritiek van Sneijder heeft niet te maken met rancune over de gesprekken van enkele jaren geleden, verzekert Sneijder. "Nee, dat heeft er helemaal niks mee te maken, Ik heb mezelf daar voor niets aangeboden. Of althans, niet aangeboden, maar ik had een afspraak met Frans (van Seumeren, red.) dat we ooit samen iets zouden doen. Uit het gesprek kwam voort dat ik iets zou doen bij Utrecht om te ondersteunen in het technisch beleid. Ik ben helemaal niet rancuneus."

Lees ookSneijder vermoedt dat Van Nistelrooij Xavi Simons na afloop de waarheid vertelde

Die afspraak werd uiteindelijk niet omgezet in een daadwerkelijk aanbod vanuit de club. "Dit is al tweeënhalf tot drie jaar geleden. Ik heb me daar snel overheen gezet, net zoals ik bij Ajax deed. Dit zeg ik dus niet uit rancune, anders had ik wel eerder wat over Utrecht geroepen."

Wat Sneijder dan wilde gaan doen in Utrecht? "Het ging erom dat ik in mijn netwerk zou kijken: wat voor spelers kunnen we naar Utrecht halen om meer kwaliteit toe te voegen aan de groep? We zouden dan gaan kijken bij clubs als Inter of Real Madrid", noemt hij twee van zijn oude clubs. "Daar wilden we jonge spelers halen. Als je er overal twee huurt, en ervaren jongens erbij hebt, kun je echt iets opbouwen. Voor mij was er zakelijk niets aan, ik wilde gewoon Frans van Seumeren helpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen