Spaanse media verrast: 'Een kleine Nederlandse club met spelers van hoog niveau'

1 maart 2023, 20:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De overwinning van AZ op FC Barcelona in de UEFA Youth League is ook in Spanje niet onopgemerkt gebleven. Waar de ene krant de prestatie van de Alkmaarders looft, schrijven anderen de nederlaag van Barcelona toe aan de arbitrage. 

El Mundo Deportivo omschrijft AZ als  'een Nederlandse club met een kleine naam maar spelers van hoog niveau'. Jayden Addai, Mexx Meerdink en Ernest Poku worden met name genoemd. Ook heeft de krant lof voor het 'fysiek zeer sterke centrum' van de Alkmaarders met verdedigers Finn Stam en Lewis Schouten. De wereldgoal van Kees Smit, die vanuit de middencirkel voor de 0-1 zorgde, noemt de krant 'buitengewoon en precies'. Wel is de krant kritisch op de arbitrage. Zo vindt het dat Barcelona een strafschop had verdiend. Ook zou Meerdink bij de tweede treffer van AZ buitenspel hebben gestaan, maar dat ontging de scheids- en grensrechter waardoor het doelpunt bleef staan. 

Marca betreurt dat AZ met de zege in Barcelona een mini-Clásico in de kwartfinale van de Youth League voorkomt. Door de zege treffen de Alkmaarders immers Real Madrid in de volgende ronde, de aartsrivaal van Barcelona. Volgens de krant had Barcelona het duel met AZ moeten winnen. 'In de eerste helft domineerden de Catalanen en creëerden meer kansen, maar een doelpunt bleef uit en in de tweede helft beslisten de Nederlanders de wedstrijd in minder dan tien minuten.'

Sport ziet wél de verdienste van AZ, dat volgens de krant een opvallend goede tweede helft speelde. 'Het was een meer aanvallend team en hun wedstrijdplan kwam uit. Met een prachtig doelpunt uit de middencirkel verraste Kees Smit het hele Estadi Johan Cruijff.' Door twee treffers van Mexx Meerdink liep AZ vervolgens uit naar een 0-3 overwinning. 'Een schande' voor Barcelona, zo luidt de harde conclusie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen